Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii ciudate ale justiţiei: Ce pedepse au primit membrii clanului interlop Austrianu

ciocanel judecator

Curtea de Apel Braşov a redus definitiv cu până la doi ani şi două luni pedepsele primite pe fond de membrii clanului interlop Austrianu, acuzaţi de înşelăciune cu maşini de lux, aceştia urmând să execute până la cinci ani şi jumătate de închisoare. Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au admis apelurile formulate de cei şapte inculpaţi, iar în final au redus pedepsele aplicate de instanţa de fond.

Astfel, liderul grupării infracţionale, Sandu Zamfir, zis 'Austrianu', va executa cinci ani şi şase luni de închisoare, cu o jumătate de an mai puţin faţă de condamnarea iniţială. De asemenea, trei fii ai acestuia au primit pedepse definitive cu executare între doi ani şi opt luni de detenţie şi patru ani de închisoare, reducerile obţinute la apel fiind de până la un an şi jumătate. În acelaşi dosar a fost condamnată soţia lui Austrianu, Sandu Irina, care va executa o pedeapsă de patru ani de închisoare, cu şase luni mai puţin decât cea aplicată pe fond. O altă inculpată, Lorena Păun, va sta doi ani şi patru luni în detenţie, iar Ioan Paul Buşa, care a obţinut cea mai mare reducere a pedepsei, de doi ani şi două luni, va executa doi ani şi patru luni de închisoare. Magistraţii îi obligă, totodată, pe cei şapte inculpaţi să plătească diverse sume de bani către părţile civile din dosar, fiind vorba în total despre aproape 40.000 de euro şi 186.000 lei. Decizia Curţii de Apel Braşov este definitivă. Cei şapte inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi că induceau în eroare părţile vătămate, în sensul că încheiau promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare având ca obiect achiziţionarea unor autoturisme de lux, convingând părţile vătămate că până la data la care urmau a se perfecta contractele de vânzare-cumpărare vor achita diferenţa de preţ.

Ulterior, inculpaţii, folosind documente falsificate, determinau alte persoane să accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urmă, iar apoi, prin intermediul aceloraşi oameni înstrăinau autoturismele unor terţi, creând astfel prejudicii primilor vânzători. Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Buşa Ion Paul a adresat ameninţări cu moartea uneia dintre părţile vătămate şi membrilor familiei acestuia, atât prin intermediul mesajelor SMS, cât şi în mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta să dea diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.