Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, cel mai ANTIPATIC preşedinte american - SONDAJ

Donald Trump va intra în funcţie la 20 ianuarie ca preşedintele american cel mai puţin popular care preia Casa Albă din ultimele patru decenii, conform unui sondaj de opinie realizat de ABC News/Washington Post, care arată pentru magnat scoruri mult sub cele ale predecesorilor săi în ce priveşte gestionarea perioadei de tranziţie, transmite MIA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Se RUPE Spania? Preşedinţii din Catalonia şi Ţara Bascilor n-au onorat o conferinţă importantă

Doar 40% dintre respondenţii sondajului la nivel naţional aprobă modul în care Trump a gestionat această perioadă, faţă de 80% care au evaluat pozitiv pregătirile lui Barack Obama pentru a-şi prelua mandatele.

Trump se află şi mult în urma lui George W. Bush (procent de aprobare de 72%), Bill Clinton (81%) şi George H.W. Bush (82%).

În mod similar, 40% aprobă majoritatea persoanelor desemnate de Trump pentru a face parte din administraţia sa, un scor care îl plasează cu 19%-26% sub cei mai recenţi patru predecesori ai săi.

Tot doar 40% dintre respondenţi au părere generală favorabilă despre Donald Trump. Scorul, cu 21% sub rata de start a lui Obama, este şi cel mai scăzut al unui preşedinte înainte de instalare începând din 1977.

În schimb, Donald Trump este privit nefavorabil de 54% dintre respondenţi, în timp ce predecesorii săi Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton şi Barack Obama obţineau la instalare scoruri între 9% şi 20%, iar George W. Bush 36%.

Cu toate acestea, şase din zece respondenţii sondajului ABC News/Washington Post se aşteaptă ca Trump să facă o treabă excelentă sau bună în ce priveşte economia şi crearea de locuri de muncă, cu un procent de încredere de 56% fiind cotat şi în privinţa apărării ţării de ameninţarea teroristă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.