Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și Tăriceanu fac anunţul decisiv în privința pensiilor speciale: Legea conține anomalii! Guvernul o va schimba prin OUG

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Liderii coaliției de guvernare au discutat mai bine de trei ore despre subiectul pensiilor speciale. La final, Călin Popescu Tăriceanu a aratat că a fost informat de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, că trebuie să fie făcute modificări la legea pensiilor speciale pentru că în acest moment sunt pensii mai mari decât salariile celor care le primesc.

Cozmin Gușă, reacție după ultima mutare a șefului SRI: 'Este știrea bombă a acestei veri, va avea consecințe importante'

”Legea pensiilor speciale, despre care primul ministru și ceilalți membri ai Guvernului ne-au arătat că legea actuala prevede niște anomalii.

Pensiile speciale ajung să fie mai mari decât salariul propriu zis al angajatului, ceea ce este o anomalie care trebuie corectată și se va introduce un principiu conform căruia nicio pensie nu poate fi mai mare decât salariul. A doua parte a discuției și aș vrea să dăm asigurări că nicio pensie nu se va diminua.

Totodată, doamna ministru a Muncii ne-a informat că se lucrează cu ministrul de Interne și cel mai probabil că va urma o creștere cu 10% a angajaților din MAI”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a explicat că este nevoie de sesiune extraordinară pentru că altfel nu se poate trece ELCEN-ul în subordinea Primăriei Capitalei.

”Primul ministru ne-a informat că măsura referitoare la trecerea ELCEN sub autoritatea Primăriei Capitalei nu se poate realiza printr-o OUG pentru că nu este abilitat. Dacă o astfel de măsură este luată prin OUG, Parlamentul, în termen de 5 zile, trebuie convocat și să ia în discuție respectiva OUG”, a mai spus Tăriceanu.

Liviu Dragnea a făcut și el precizări despre ELCEN.

”Ministrul Energiei ne-a prezentat proiectul pentru trecerea ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei. Premierul ne-a spus că e pregătit să intre cu această Ordonanță. Când o avem, vom convoca respectiva Cameră.”, a zis liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.