Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa lui Trump îl acuză pe Obama: 'Nici în toiul războiului rece...'

trump obama

Sancţiunile americane împotriva Rusiei au fost criticate vineri de Kellyanne Conway, o consilieră apropiată a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, aceasta estimând că obiectivul preşedintelui aflat la sfârşit de mandat Barack Obama este să-l "obstrucţioneze" pe succesorul său la Casa Albă, informează AFP, potrivit Agerpres.

Obama a anunţat joi o serie de măsuri împotriva serviciilor de securitate ruse, printre care expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, acţiuni menite să sancţioneze Moscova, acuzată de amestec în alegerile prezidenţiale americane.

Vezi și: Primul semnal de la Comisia Europeană pentru Guvernul Grindeanu

"Cred că nici în toiul războiului rece această ţară nu a expulzat atâţia agenţi", a declarat Conway joi seara, la CNN, calificând aceste sancţiuni ca fiind "fără precedent". 

SUA nu au expulzat niciodată atâţia diplomaţi ruşi din 2001, când Washingtonul a expulzat în jur de 50 de oficiali ruşi pe care i-a acuzat că s-ar fi aflat în contact cu un agent al FBI, Robert Hansseen, care a lucrat timp ce 15 ani pentru Moscova. 

Potrivit lui Kellyanne Conway, mulţi cred că actualele sancţiuni sunt menite să-l "obstrucţioneze" pe Donald Trump şi să-i reducă spaţiul de manevră faţă de Rusia, atunci când va prelua preşedinţia SUA, la 20 ianuarie. 

"Ar fi trist dacă principala motivare (a sancţiunilor) este politică", a declarat ea. "Nu aşa funcţionează o administraţie paşnică în marea noastră democraţie", a adăugat Conway. 

Kellyanne Conway, care a jucat un rol crucial în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi va fi consiliera lui la Casa Albă, consideră aceste sancţiuni drept "simbolice".

Vezi și: SURSE - Apar patru ministere noi în Guvernul Grindeanu

Întrebată dacă Donald Trump va ridica sancţiunile împotriva Moscovei, consiliera lui a refuzat să dea un răspuns: "Nu voi face nicio declaraţie pe marginea acestui subiect", a spus ea. 

Administraţia americană acuză Rusia că a orchestrat atacurile cibernetice care au dus la interceptarea şi publicarea a mii de mailuri ale unor oficiali democraţi, perturbând mesajul candidatei Hillary Clinton în timpul campaniei prezidenţiale. 

FBI şi CIA estimează că Moscova nu a vrut doar să perturbe campania, ci să şi ajute la alegerea lui Trump drept preşedinte al SUA. 

Donald Trump, care a salutat calităţile preşedintelui rus Vladimir Putin şi a numit în cabinetul său responsabili care au legături strânse cu Kremlinul, a declarat în repetate rânduri că nu crede în acuzaţiile privind ingerinţa Moscovei. Cu toate acestea, el s-a abţinut să critice joi sancţiunile decise de Barack Obama, declarând doar că se va întâlni "săptămâna viitoare" cu şefii serviciilor americane de informaţii pentru a discuta pe marginea acestui dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.