Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GREȘEALA CAPITALĂ pe care a făcut-o Darius Vâlcov: A fost un PROST

valcov

Fostul şef al Finanţelor României, Darius Vâlcov, a fost un investitor prost, care a dat pe schiţele şi tablourile acunse prin pereţi şi sub pat mai mult decât ar lua pe ele dacă le-ar vinde acum, consideră criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară, care s-a uitat pe "comoara ascunsă". Pavel Şuşară este cercetător la Institutul de Istorie a Artei al Academiei Române şi preşedintele Asociaţiei Experţilor şi Evaluatorilor de Artă.

Citește și: AVEREA lui Darius Vâlcov:10 milioane de euro, case în Franța, Belgia, Elveția, Monte Carlo și Italia

 

„A fost un prost investitor. Fiindcă, dacă era un bun investitor, îşi crea o colecţie. O colecţie de nivelul ăsta era accesibilă şi unui om care cumpără din propriile lui resurse, fără să existe suspiciunea camuflării unor venituri din surse obscure. În situaţia asta, lucrările erau ţinute pe pereţi, nu după pereţi, nu în morminte...Deci e un investitor bizar, un investitor puţin morbid”, spune criticul de artă Pavel Şuşară.

Citește și:  Acestea sunt tablourile din MUZEUL ASCUNS al lui Darius Vâlcov / FOTO

„Ce pot să spun sigur este că, dacă le-a cumpărat în perioada 2009-2011, le-a cumpărat cu mult mai mult decât suma cu care ar putea sa le vândă acum. Sunt lucrări de nivel mediu, toate sunt lucrări de nivel mediu. Iar cele care sunt lucrări bune, realizate la un nivel artistic foarte bun – Eustaţiu Stoenescu sau „Praporele” lui Bernea (Horia Bernea, n.r.) - nu sunt lucrări relevante, sunt lucrări mărunte. Adică mărunte în sensul de etape către o lucrare finală mult mai consistentă”, afirmă criticul de artă.

Citește și: Reacțiile Laviniei Șandru când a aflat în direct știrea 'Vâlcov, arestat la domiciliu'

Acesta menţionează că, recent, s-a vândut la o licitaţie o lucrare „Prapor” a lui Horia Bernea, cu aproximativ şapte mii de euro, dar că era „o lucrare mult mai densă, o lucrare mai consistentă expresiv şi artistic” decât cea cumpărată de Darius Vâlcov.

Citește și:Cazul Vâlcov o ia pe căi şocante! Procurorii percheziţionează MORMINTE/ video

„Lucrarea de aici este una rafinată. Este peste nivelul de înţelegere al unui politician. Asta mă face să cred că s-a cumpărat numele, nu lucrarea. O lucrare de tipul ăsta nu are o valoare comercială foarte pronunţată, pentru că ea cere un tip de înţelegere către care orice politician mai degrabă aspiră decât ar putea să-l atingă. Toate celelalte lucrări sau majoritatea sunt cumva la adăpostul numelui. Asta mă face să trag o concluzie preliminară, anume că au fost cumpărate ca subiect de investiţie şi nu ca subiect de investiţie a sinelui în lucrările respective”, comentează Pavel Şuşară.

Citește și: BOMBĂ în Dosarul EADS: Nu mai este la DNA

„O colecţie este altceva decât agregarea unui număr oarecare de lucrări. O colecţie este proiecţia celui care alege lucrările, a celui care îşi concepe lumea simbolică pe care vrea să o exprime, exprimându-se pe sine, să o compună exprimându-se pe sine. Aici e, mai degrabă, un tropism al mitologiei autorului şi mai puţin o comunicare nemijlocită cu obiectul. Din pricina asta, prezumpţia de investiţie este mai puternică decât aceea de colecţie de exprimare a propriei naturi”, mai spune criticul de artă.

Citește și: Răsturnare de situație în Dosarul Microsoft! Anunțul făcut de DNA în urmă cu puțin timp

În cadrul unor percheziţii făcute la apropiaţi ai lui Darius Vâlcov, procurorii au găsit 100 de tablouri care i-ar aparţine fostului ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.