Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manila: Războiul împotriva drogurilor este un succes

reuters
droguri, filipine

Campania dură a preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte împotriva traficului ilegal de droguri este "un succes", în pofida criticilor răspândite privind numărul mare de morţi, a estimat vineri guvernul de la Manila, la un an de la preluarea preşedinţiei de către Duterte, informează agenţia de presă DPA, potrivit agerpres.

Grupuri pentru apărarea drepturilor omului, organizaţii internaţionale şi câteva guverne străine au criticat războiul antidrog declanşat de Duterte care într-un singur an a lăsat în urmă mii de morţi în rândul persoanelor suspectate.

Citeşte şi: SUA au CONFISCAT un zgârie-nori din inima Manhattan-ului, controlat de Iran - FOTO

Însă Isidro Lapena, director al Agenţiei de Luptă împotriva Drogurilor din Filipine, a declarat că această campanie a lui Duterte a dus la nenumărate rezultate pozitive, cu o mulţime de filipinezi care au evaluat-o drept "excelentă" în diverse sondaje la nivel naţional.

"Aş spune că am avut succes", a declarat el pentru presă. "În sondaje, oamenii mai declară că se simt în siguranţă. Sunt fericit să raportez că am făcut atât de mult, dar mai sunt încă multe de făcut", a subliniat Lapena.

În timpul primului an de preşedinţie al lui Duterte, cel puţin 3.171 de persoane suspectate de trafic de droguri au fost ucise în timpul operaţiunilor poliţiei şi peste 1,3 milioane de consumatori sau traficanţi s-au predat, a declarat Lapena.

Poliţia investighează decesele altor peste 10.000 de oameni, pentru a determina dacă moartea lor a avut legătură cu traficul ilegal de droguri.

Citeşte şi: Decizie ISTORICĂ în Germania. Parlamentul aprobă căsătoriile gay

Amnesty International l-a criticat vehement pe Duterte pentru că ar fi creat "un climat de fărădelege", aprobând în mod explicit violenţa care a dus la mii de morţi, contrar promisiunii sale de a-i îndepărta pe filipinezi de crime.

"Campania violentă a lui Duterte nu a pus capăt crimelor şi nu a rezolvat problemele asociate drogurilor", susţine James Gomez, directorul pentru Asia de Sud-Est şi Pacific al Amnesty International. "Ceea ce a făcut el este să ducă ţara sa într-un loc şi mai periculos, subminând supremaţia legii, ceea ce i-a adus notorietatea unui lider responsabil de moartea a mii de cetăţeni ai ţării sale", a adăugat Gomez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.