Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O țară din UE e de acord cu aderarea României la Spaţiul Schengen

enational.ro
schengen

Sprijinul Sloveniei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen a fost reiterat de viceprim-ministrul sloven, Karl Erjavec, ministru al afacerilor externe, la întâlnirea cu omologul său român, Lazăr Comănescu, în marja Forumului Strategic de la Bled.

Ministrul Comănescu a participat la cea de-a XI-a ediţie a Forumului Strategic de la Bled, Slovenia.

Citește și: REVOLTĂTOR Un rom e botezat, în scutece, la 30 de ani, într-o biserică: Reacția Patriarhiei Române / VIDEO

Demnitarul sloven a subliniat că "apartenenţa României la această zonă va reprezenta o valoare adăugată certă pentru apărarea frontierelor externe ale UE şi implicit pentru consolidarea securităţii europene".

"Discuţiile celor doi demnitari s-au axat pe relaţia bilaterală şi cooperarea la nivel UE, fiind trecute în revistă dosare de actualitate pe agenda europeană. Cei doi miniştri au apreciat că România şi Slovenia se bucură de o relaţie bilaterală foarte bună, convenind intensificarea cooperării româno-slovene la toate nivelurile, atât în plan politic, cât şi sectorial, în special în ceea ce priveşte consolidarea şi diversificarea în continuare a cooperării în domeniul economic", arată MAE.

Citește și: O fetita de 8 ani a fost arestata pentru LESBIANISM

Şefii celor două diplomaţii au avut, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la evoluţiile de actualitate la nivel european, precum viitorul Uniunii Europene, inclusiv în contextul evoluţiilor legate de referendumul britanic/Brexit, perspectivele economice şi bugetare la nivel UE, criza migraţiei, politica europeană de extindere şi cooperarea regională, cu accent pe Balcanii de Vest şi relaţia Turcia - UE.

"Convorbirile celor doi oficiali au evidenţiat un grad ridicat de convergenţă a poziţiilor celor două ţări pe multiple dosare europene, fiind astfel identificată o premisă solidă pentru o coordonare mai strânsă la nivel european între România şi Slovenia", precizează MAE.

Citește și: Ce le-a scris Steve Irwin părinților săi înainte să moară / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.