Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Occidentul cere Myanmarului să permită accesul ajutoarelor umanitare

Mai multe ţări occidentale au făcut apel vineri la Myanmar să permită accesul ajutoarelor umanitare în statul Rakhine, încercuit de către armată de opt săptămâni din cauza reizbucnirii conflictului dintre budişti şi minoritatea musulmană rohingya, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

''Ca prieteni ai Myanmarului, suntem profund preocupaţi în legătură cu situaţia umanitară din partea de nord a statului Rakhine'', se afirmă într-un comunicat difuzat de către ambasadele unor ţări occidentale, inclusiv SUA, Canada, Franţa şi Turcia.

Citeşte şi: Noul trend în Germania. Refugiaţii musulmani SE CONVERTESC la creştinism

Potrivit unor organizaţii pentru drepturile omului, zeci de mii de persoane, inclusiv copii care suferă de malnutriţie, au nevoie de ajutor.

În comunicat, ţările occidentale spun că sunt ''preocupate'' de întârzierile în ce priveşte restabilirea accesului în zonă, în pofida promisiunilor guvernului Myanmarului, şi au făcut apel la autorităţile ţării ''să ridice obstacolele ce au împiedicat până în prezent reluarea completă'' a accesului.

Statul Rakhine se confruntă de decenii cu un conflict între budişti şi minoritatea musulmană rohingya. Confruntările au reizbucnit la începutul lui octombrie, când nouă grăniceri ar fi fost ucişi de către militanţi musulmani. Operaţiunile de curăţire întreprinse de atunci de către armată au determinat 10.000 de rohingya să părăsească statul pe fondul unor acuzaţii de omoruri şi violuri comise de către soldaţi birmani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.