Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu, despre scumpirile la raft: Incompetenta lui Ponta a marit preturile, nu retailerii

predoiu

Catalin Predoiu, premierul desemnat al PNL, il ataca pe Victor Ponta pentru ca a amenintat retailerii ca, daca cresc preturile inainte de reducerea TVA pentru a face profit, vor avea doar de pierdut, intrucat Guvernul va creste taxele.

Prim-vicepresedintele PNL a pus intreaga situatie pe seama incompetentei lui Victor Ponta si a subliniat ca asa se intampla daca reduci TVA fara pregatire: cresc preturile.

"Ponta ameninta retailerii cu suprataxare. Iata ce inseamna reducerea TVA fara pregatire: crestere de preturi! Incompetenta lui Ponta a marit preturile, nu retailerii. Bine, el pleaca in curand in excursie in Peninsula Arabica, nu-l costa nimic incompetenta demonstrata", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Anterior, premierul Victor Ponta i-a avertizat pe comerciantii care se gandesc sa creasca preturile inainte de reducerea TVA din iunie ca vor avea doar de pierdut, pentru ca nu va ezita sa ii taxeze drastic daca vor sa faca profit pe spinarea cetatenilor.

La inceputul sedintei de guvern de miercuri, Victor Ponta, a rugat autoritatile competente, respectiv pe ministrul Agriculturii, Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului, sa verifice daca informatiile aparute in presa sunt adevarate.

"Sa incepeti deja sa verificati daca ce a aparut in presa e adevarat, daca comerciantii profita de cea mai buna masura pe care puteam sa o luam vreodata, pentru a vedea daca sunt intelegeri necompetitive", a declarat prim-ministrul, care le-a cerut organelor competente sa gaseasca "solutii legale si normale in UE" pentru rezolvarea acestei probleme.

"Avem masuri legale pe care le putem lua. Da, putem sa introducem taxe speciale pentru cei care practica asa ceva. Daca vom constata ca exista aceasta situatie, vom pune taxe atat de mari, incat tot ce castiga speculativ sa piarda pe partea cealalta.

Nu voi ezita sa iau nicio masura, sigur, europeana si constitutionala, nu trasnai populiste", a precizat Ponta, spunand ca vrea ca la sedinta de guvern de miercurea viitoare situatia sa fie lamurita.

B1 TV a realizat un experiment prin care a aratat, saptamana trecuta, ca reducerea TVA de la 24% la 9% pentru alimente pare sa fie "sabotata" de marii retaileri. Acestia au inceput sa majoreze preturile inainte ca masura Guvernului sa intre in vigoare, astfel incat tarifele sa ramana la acelasi nivel si profitul sa intre in buzunarul lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.