Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiune uluitoare a lui Igor Dodon: I-a transmis lui Vladimir Putin că nu va promulga nicio legea antirusească

dodon putin

Președintele Moldovei, Igor Dodon, l-a asigurat pe Vladimir Putin că nu va semna nicio lege antirusească, referindu-se în special la proiectul de lege al Guvernului de la Chișinău cu privire la interzicerea difuzării pe teritoriul R.Moldova a buletinelor de știri şi a emisiunilor informaţional-analitice produse în Federația Rusă. Despre acest subiect și altele a discutat astăzi Dodon cu Putin în cadrul unei întrevederi la Soci, în marja Consiliului șefilor de stat din CSI și a Consiliului Economic Eurasiatic.

Dodon, de asemenea, i-a vorbit liderului de la Kremlin despre „rolul pozitiv al actualei misiuni de menținere a păcii pe Nistru” și i-a cerut omologului său rus să susțină cererea R. Moldova privind obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Președintele moldovean a acuzat din nou Occidentul de influență negativă asupra autorităților moldovenești în scopul subminării relațiilor dintre Federația Rusă și Republica Moldova și și-a reiterat poziția de apărător al mass-mediei ruse la Chișinău.

„Guvernul şi majoritatea parlamentară, controlată de ţările din Occident, depun tot efortul pentru a submina relaţiile dintre ţările noastre. Am declarat că dezaprob categoric orice manifestări antiruse ale autorităţilor Moldovei, gen - deportări din Moldova a demnitarilor, jurnaliştilor şi artiştilor din FR, propaganda antirusească în mass-media. L-am asigurat pe Preşedintele Rusiei că nu voi semna nicio lege antirusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. Acest lucru este valabil și pentru proiectul de lege cu privire la interzicerea difuzării pe teritoriul Moldovei a buletinelor de știri şi a emisiunilor informaţional-analitice produse în Rusia”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Am solicitat Preşedintelui Rusiei să susţină cererea Republicii Moldova privind obţinerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a mai notat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Referitor la conflictul transnistrean, Dodon și-a reiterat pozițiile declarând că „am menţionat o dată în plus rolul pozitiv pe care l-a avut şi continuă să-l aibă actuala misiune de menținere a păcii pe Nistru cu participarea pacificatorilor ruşi”. „Am menţionat că Republica Moldova mizează pe continuarea participării active a Federaţiei Ruse la procesul de negocieri privind diferendul transnistrean, proces în care acestui stat îi revine un rol foarte important. Contăm în continuare pe sprijinul Rusiei în promovarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean şi suntem interesaţi de un progres real în domeniul dat pe parcursul anului curent”, a adăugat Dodon, conform deschide.md.

Dodon și-a finalizat postarea afirmând că „relațiile noastre cu Rusia – partenerul strategic al Moldovei – vor continua să se consolideze, în pofida tuturor obstacolelor care ne sunt create”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.