Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia continuă să consolideze militar flancul sudic

Ministrul apărării rus, generalul armată Serghei Şoigu, a declarat miercuri că Rusia va continua consolidarea forţelor Districtului Militar Sud în contextul situaţiei din Ucraina şi al ameninţărilor teroriste în Caucazul rus, în cadrul unei şedinţe a Colegiului Ministerului Apărării de la Moscova, relatează TASS şi Economics.ru, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Marele maestru al Ordinului de Malta a DEMISIONAT la presiunea Papei Francisc

Situaţia de la frontiera de sud-vest a Federaţiei Ruse - o direcţie strategică - rămâne instabilă din cauza situaţiei militar-politice din Ucraina şi a activităţii grupărilor teroriste internaţionale în Caucazul de Nord, a afirmat Şoigu, subliniind că, în acest context, este necesar ca Rusia să-şi întărească trupele din regiunea respectivă prin angajarea mai multor militari cu contract, modernizarea echipamentelor şi dezvoltarea infrastructurii.

Capacităţile şi efectivele Districtului Militar Sud, de fapt flancul sudic al Rusiei, au crescut cu 10% anul trecut, a indicat ministrul rus, prin desfăşurarea de noi efective şi echipamente noi.

De asemenea, Serghei Şoigu a subliniat importanţa aviaţiei într-un conflict modern. În acest sens, Federaţia Rusă ar trebui să lucreze mai mult în ceea ce priveşte siguranţa zborurilor aviaţiei militare şi reducerea ratei accidentelor, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.