Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa DNA spulberă mitul 'Kovesi a închis dosarul Mineriadei'

kovesi

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, a lămurit situaţia dosarului mineriadei din 1990, pe care se spune că l-ar fi închis pe vremea când era procuror general al României. Şefa DNA a explicat, în cadrul unui eveniment organizat de Grupul pentru Dialog Social, cum a gestionat dosarul.

"Eu am devenit Procurer General în 2006, moment în care dosarul avea deja 16 ani în care nu s-a făcut nimic, sau mă rog, s-au făcut doar anumite activităţi. A apărut în public o anumită ordonanţă pe care eu am dat-o în 2007 sau 2008, iar acea infirmare a vizat aspecte de procedură numite nelegalităţi. Asta nu înseamnă o soluţie de netrimitere în judecată pentru vreuna dintre persoanele implicate în dosar, ci faptul că un anumit act nu a fost întocmit cu respectarea dispoziţiilor legale, motiv pentru care a fost infirmat, urmând ca ancheta să îşi continue cursul în acelaşi mod firesc", a declarat Laura Codruţa Kovesi, potrivit epochtimes.ro.

Ideea că Laura Codruţa Kovesi l-a salvat pe Ion Iliescu a fost lansată în spaţiul public de jurnalistul Ion Cristoiu (detalii AICI). Ulterior, chiar şi fostul preşedinte Traian Băsescu a atacat-o pe şefa DNA pe acest subiect (detalii AICI).

Vezi AICI rezoluţia Laurei Codruţa Kovesi în dosarul mineriadei! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.