Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei mexicane afirmă că nu există o creştere a numărului de mexicani expulzaţi din SUA

www.time.com
Pena Nieto, Donald Trump

Ministrul de externe mexican Luis Videgaray a declarat luni că nu există deocamdată o creştere a numărului de mexicani expulzaţi din Statele Unite ale Americii după instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump, relatează Reuters. Consulatele mexicane din Statele Unite au primit de trei ori mai multe apeluri telefonice de la cetăţenii mexicani care trăiesc în SUA decât înainte de alegerile din noiembrie, după ce Donald Trump a promis în timpul campaniei sale că va expulza milioane de imigranţi fără acte, a afirmat Luis Videgaray într-un interviu televizat.

Videgaray a declarat că numărul mexicanilor expulzaţi a urmat aceeaşi tendinţă ca anul trecut, chiar a fost puţin mai redus. Săptămâna trecută, agenţi ai Serviciului federal american pentru migraţie au arestat sute de imigranţi fără acte în cel puţin patru state, autorităţile afirmând că este vorba de acţiuni de rutină, conform Agerpres.

Videgaray a adăugat că în anumite state americane au existat în ultimele trei sau patru zile anumite schimbări ale unor proceduri privind modul în care sunt trataţi imigranţii fără acte şi că în California au existat mai multe operaţiuni vizibile împotriva imigranţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.