Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soțul comisarului european Corina Crețu, acuzat de jonglerii cu terenuri

Corina cretu

Un teren cu o suprafață de peste 4.000 de mp, situat pe Șoseaua București-Ploiești, și-a schimbat proprietarul de patru ori în ultimul an și jumătate, unul dintre cei care l-au deținut fiind omul de afaceri Ovidiul Rogoz, soțul Corinei Crețu, actual comisar european pentru Politică Regională.

Ovidiu Rogoz a intrat în atenția presei în urmă cu patru ani, în momentul în care s-a căsătorit cu Corina Crețu, care în momentul respectiv era europarlamentar.

Daniel Ghiță îl desființează pe Dacian Cioloș

Deși povestea cu terenul din nordul Capitalei a avut loc în urmă cu 12 ani, consecințele acesteia sunt încă de actualitate, în condițiile în care moștenitorii de drept încă se luptă în instanță să își recapete proprietarea, după cum arată niște documente publicate de jurnaliștii de la România liberă.

Concret, terenul de 4.359 mp a fost restituit de RA-APPS unui anume Origen Trancă, reprezentat în instanță de Ionela Rogoz, soţia de la acea vreme a lui Ovidiu Rogoz.

Ulterior, Origen Trancă a vândut terenul unei alte persoane, iar după un an și jumătate, aceasta i l-a donat Ilenei Rogoz, mama soțului Corinei Crețu, care apoi l-a donat lui Ovidiu Rogoz.

În cele din urmă, acesta a vândut terenul unei firme, pentu 1,35 milioane de euro.

Igor Dodon îl AMENINȚĂ pe Băsescu: Profitați acum. După 13 nu veți mai avea cetățenie

Potrivit unui raport de expertiză tehnică extrajudiciară, publicat de surs citată, ”Rogoz Ovidiu, invocând un drept de pro­prietate dubios asupra terenului dobândit în regim de supremă urgenţă, în baza unor acte translative de proprietate succesive, a vândut terenul societăţii comerciale SC Orora Investments SRL în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 1549/2006 şi este susceptibil de date tehnice false (amplasamente, dimensiuni, proprietari)“.

Pământul a fost aproape de un DEZASTRU: Un asteroid a trecut pe lângă planeta noastră

Astfel, expertul judiciar îşi pune semne de întrebare cu privire la legaliteta acestor transferuri de pro­prietate succesive.

”Analizarea cu atenţie a acestui circuit-fulger al unui teren reconstituit la data de 11.06.2004 prin decizia RA-APPS nr. 222 şi transmis succesiv la mai multe persoane devenite ulterior donatoare imobiliare – la data de 30.11.2004, într-un interval extrem de scurt de către Trancă Origen şi, respectiv, Rogoz Ovidiu, dobândirea în proprietate de către aceştia este susceptibilă de fapte de natură penală, aşa cum rezultă din actele translative de falsă proprietate asupra terenului (…)“, se mai arată în raportul de expertiză.

Între timp, moștenitorii de drept ai terenului, evaluat în 2014 la 3,65 milioane de euro, încearcă să îl recupereze în instanță. Suprafaţa totală a parcelei este de 1,5 hectare.

Astfel, deşi Ilie Voica, tatăl celor două femei, a obţinut în 1991 o adeverinţă de proprietate de la Primăria Otopeni, în extravilanul căreia se afla terenul arabil, nici până astăzi nu a fost înmânat un titlu de pro­prietate pentru parcela respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.