Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sprijin pentru transportatorii români afectaţi în urma blocajelor rutiere dintre Grecia Bulgaria

vama nadlac

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Skopje, a efectuat demersuri susţinute pe lângă autoritățile Republicii Macedonia pentru identificarea unei soluții care să permită transportatorilor români blocați la frontiera dintre Republica Elenă și Bulgaria accesul la o rută ocolitoare, prin tranzitarea teritoriului Republicii Macedonia.

În urma acestor acţiuni, autoritățile Republicii Macedonia au instituit o procedură care oferă posibilitatea eliberării în regim de urgență a autorizației de tranzit necesare, direct în punctele de trecere a frontierelor statului respectiv. De soluția specificată vor putea beneficia toți transportatorii români de mărfuri ale căror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgară.

Atât ambasadorul României la Atena, cât și consulul general al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistență la fața locului șoferilor de cetățenie română, se arată într-un comunicat de presă.

Detalii tehnice privind procedura de tranzitare a teritoriului în Republica Macedonia disponibile aici: http://mt.gov.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/1089-19022016-3

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.