Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL, joc pe sub masă cu majoritatea PSD-ALDE

blat

În spaţiul public cei de la PNL critică vehement guvernarea PSD-ALDE, dar la umbra zidurilor din Parlament se fac jocuri pe sub masă, în special din partea parlamentarilor experimentaţi ai liberalilor.

Citeşte şi: Sebastian Ghiță ar fi fost GĂSIT/ VIDEO

Vezi și: EXPLOZIV Soția lui Dan Adamescu RUPE TĂCEREA: Mesajul CEL MAI IMPORTANT pe care îl dă

În partid se strâng semnături pentru o primă moţiune de cenzură împotriva guvernului Grindeanu, dar procesul merge mai greu decât s-ar fi aşteptat liderii PNL. Surse din partid ne-au precizat că unii parlamentari "au intrat în pământ" când au fost căutaţi ca să semneze moţiunea.

Surse din PNL ne-au indicat şi motivul avut de colegii lor. În Parlament vine bugetul de stat, iar majoritatea PSD-ALDE îl poate trece fără probleme la vot, însă PSD vrea să îl treacă în procedură accelerată. Acest lucru este posibil doar dacă opoziţia nu va face foarte mult scandal şi tocmai de acest lucru profită parlamentarii vechi ai PNL, cei care ştiu deja cu ce se mănâncă un buget şi ştiu cum ar putea să tragă de timp, pentru a forta alianţa de guvernare să dea explicaţii pentru anumite capitole bugetare.

În schimbul unor mici avantaje pentru zonele din care provin, parlamentari ai PNL au promis că vor face non-combat, dacă majoritatea va fi de acord să le treacă măsurile gândite de ei.

Surse din PNL ne-au precizat că mai există şi un alt motiv pentru care se va juca "politica struţului" de către unii parlamentari liberali. Aceştia au fost deja contactaţi de Tăriceanu pentru un eventual transfer şi chiar dacă au spus pas deocamdată, nu ar vrea să îşi închidă total uşile spre ALDE. Toţi parlamentarii PNL aşteaptă Congresul de unificare al partidului pentru a vedea cum se poziţionează din acel moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.