Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță ar fi fost GĂSIT/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță a dispărut pe 21 decembrie 2016. Fostul deputat a fost dat în urmărire națională și internațională după ce poliția l-a scăpat din filaj. Numai că SRI pare să-l fi localizat pe Sebastian Ghiță. Cel puțin asta pare să reiasă din declarațiile lui Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei de control al SRI din Parlament.

Vezi și: EXPLOZIV Soția lui Dan Adamescu RUPE TĂCEREA: Mesajul CEL MAI IMPORTANT pe care îl dă

Eduard Hellvig a fost audiat, miercuri, și a dat detalii și despre unde ar fi Sebastian Ghiță. Numai că informațiile sunt secrete.

„Sunt mai multe instituţii care au atribuţii în a verifica unde se află şi eventual a-l identifica. Chestiunile acestea sunt informaţii clasificate”, a spus Țuțuianu, lăsând să se înțeleagă că SRI știe unde e Ghiță la insistențele jurnaliștilor prezenți care au solicitat mai multe detalii.

Presedintele Comisiei de control al SRI a mai spus că Sebastian Ghiță a participat la evenimente ale Serviciului Roman de Informatii in ultimii patru ani ca membru al acestei comisii, iar in perioada 2010-2012 a fost considerat de SRI o persoana cu "informatii de interes" pentru securitatea nationala.

Adrian Tutuianu a fost intrebat de presa, dupa sedinta din comisia SRI la care a fost audiat Eduard Hellvig, in ce calitate a participat Sebastian Ghita la intalnirile SRI.

"Pentru perioada 2012 - 2016 raspunsul este simplu: a fost membru al comisiei parlamentare de control al SRI si a participat si la activitati publice si la activitati care au fost mai putin publice, activitati care privesc calitatea sa de membru (al Comisiei SRI - n.r.) (...). Raspunsul este urmatorul: nu a fost ofiter acoperit si un argument adus de comisia interna a SRI este legat si de juramantul pe care l-a depus in 2012", a spus Tutuianu.

In ceea ce priveste perioada 2010-2012, respectiv de la primele intalniri la momentul la care a devenit deputat, membru al Comisiei, Tutuianu a citit un raspuns oficial al SRI: "A fost prezent in calitate de persoana care avea informatii de interes pentru securitatea nationala", a declarat Tutuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.