Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, în Parlament: Dragi deputați, v-ați dus cu căciula în mână la procurori!

basescu parlament

Fostul președinte Traian Băsescu, actual senator, a avut o intervenție dură în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. Traian Băsescu a criticat initiva PSD-ALDE de a adopta o scrisoare prin care să reafirme rolul Parlamentului și le-a spus acestora că atâta timp cât ”vă duceți cu căciula-n mână” la alte instituții ca să le zică ce au de făcut. Băsescu se referea la întrebarea adresată de Camera Deputaților către procurorul general, la inițiativa lui Liviu Dragnea, prin care doreau să afle dacă reangajarea colaboratorilor din legislatura trecută constituie conflict de interese.

”Am luat cunoștință acum câteva minute de conținutul acestei declarații. În primul rând, consider că este o inițiativă greșită. Este ca și cum am vrea să votăm niște obligații și drepturi constituționale, care sunt deja prevăzute în Constituție.

Spre exemplu, în Constituție, prin declarație, se încearcă eliminarea președintelui din jocul politic, prin articolul 80 din Constituție. Faptul că președintele României reprezintă statul, îl face inapt să participe la acțiunile politice, la elementele de viață cotidiană (...) Președintele fiind reprezentatul statului reprezintă și oamenii, și statul și societatea.

Susțineți că Parlamentul este organul suprem și unica putere legiutoare. Dar oare suprem înseamnă unic? Eu zic că nu!

Avem probleme comportamentale și încercăm să le ascundem în spatele unei declarații, pe care o consider în neregulă

Cine v-a pus dragi deputați să vă duceți cu căciula în mână la procurorul general, ca să-l întrebați dacă vă puteți angaja oamenii din legislatura trecută? Păi cine v-a pus, dragi deputați, să vă ploconiți la Ministerul Public?

Cine v-a pus să mergeți la CSM să întrebați cum dați grațiere pe 3 ani, pe 5 ani? Ei v-au spus: Nu, pe trei ani! Și voi ați venit la Comisia Juridică cu scufița în mână

Cine vă pune să vă tot ploconiți la alte instituții? Dacă vreți respect, comportați-vă ca atare!

Suntem atât de vulnerabili și nu avem nevoie de această declarație. Suntem așa de vulnerabili, încât a o da înseamnă să ne facem de râs”, a declarat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.