Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești BUNE din economie: România a înregistrat în 2016 o creștere economică peste așteptări

pixabay.com
diverse, grafice, economie

România a înregistrat o creștere economică de 4,8% anul trecut, potrivit datelor publicate azi de INS. În ultimele trei luni ale anului trecut, avansul PIB-ului a fost de 4,7% pe serie brută, în comparație cu aceeași perioadă din 2015.

România a avut un avans economic de 4,8% în 2016, arată datele Institutului Național de Statistică publicate marți. În ultimele trei luni ale anului trecut, creșterea economică a fost de 4,7% pe serie brută, în comparație cu aceeași perioadă din 2015.

Rata de creștere a economiei este ușor sub cea estimată de Comisia Europeană, de 4,9%, dar în linie cu ultima estimare a Comisiei Naționale de Prognoză (CNP).

Condamnare DEFINITIVĂ în dosarul 'Amanta' al fostului primar Iași, Gheorghe Nichita

În cea mai recentă estimare a evoluției economiei românești, Comisia Europeană preconizează pentru 2017 un ritm de creștere mult sub cel prognozat de Guvern . De altfel, nicio instituție financiară nu a lansat estimări măcar apropiate de nivelul super-optimist al Executivului, de 5,2 procente.

Cutia Pandorei a fost deschisă: Achitări în serie pentru ABUZ în SERVICIU la CAB Cluj

Economia românească a crescut în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 4,7%, pe serie brută, față de aceeași perioadă din 2015.

Creșterea economică din 2016 este cea mai mare înregistrată de România după 2008. În 2015, economia românească a avansat cu 3,9%.

Datele publicate marți arată o accelerare a creșterii economice în ultimul trimestru din 2016 față de trimestrul al treilea, când produsul intern brut (PIB) al României a crescut cu 4,3%, pe serie brută, față de aceeași perioadă a anului 2015.

În date ajustate sezonier, PIB-ul României a urcat cu 4,8% în trimestrul al patrulea față de aceeași perioadă din 2015, după un avans de 4,4% în trimestrul III, de 5,8% în trimestrul II și de 4,1% în primul trimestru al anului trecut.

În ceea ce privește evoluția față de trimestrul anterior, creșterea din trimestrul al patrulea a fost de 1,3%, după +0,5% în trimestrul III, +1,5% în trimestrul II și +1,3% în primul trimestru din 2016, arată seriile publicate de INS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.