Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnare DEFINITIVĂ în dosarul 'Amanta' al fostului primar Iași, Gheorghe Nichita

www.romaniatv.net
Gheorghe Nichita Adina Samson

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au menţinut, ieri după-amiză, condamnarea de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare aplicată lui Ştefan Avîrvarei, fost şef în cadrul Poliţiei Locale Iaşi. Avîrvarei  a primit condamnarea după ce a recunoscut acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie în dosarul „Amanta“, în care fostul primar Gheorghe Nichita este judecat pentru fapte de abuz în serviciu. Faţă de sentinţa primei instanţe, Avîrvarei va trebui să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, cu 30 mai mult decât stabilise Tribunalul. „Ne bucurăm că acest proces s-a finalizat. În acest fel, clientul meu va putea să îşi continue viaţa“, ne-a declarat ieri Robert Amuntencei, avocatul lui Avîrvarei .

Criză IREMEDIABILĂ în PSD? Un europarlamentar îl face PRAF pe liderul Liviu Dragnea


Acesta a fost judecat în formă simplificată, el beneficiind de o reducere cu o treime a pedepsei după ce a recunoscut în totalitate faptele imputate de DNA. Fost şef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Avîrvarei  ar fi comis faptele de care a fost găsit vinovat la instigarea lui Gheorghe Nichita, multiple interceptări telefonice, dar şi declaraţii de martori, fiind depuse la dosar în acest sens. Concret, alături de Liviu Hliboceanu, Ştefan Avîrvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracţiunilor, Nichita obţinând pentru sine foloase nepatrimoniale.

„În perioada 30 ianuarie - 16 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, în aceeaşi calitate, în mod repetat, i-a determinat pe inculpaţii Hliboceanu Liviu Mihai şi Avîrvarei Ştefan, funcţionari publici în cadrul Poliţiei Locale Iaşi, să efectueze verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să foloseascã informaţiile astfel obţinute şi să permitã accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite“, e doar una dintre infracţiunile descrise de DNA în rechizitoriu. Gheorghe Nichita şi fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, nu recunosc faptele de care sunt acuzaţi, ei fiind judecaţi într-un dosar disjuns, conform ziaruldeiasi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.