Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită inedită a unui membru al Congresului american la Damasc

twitter.com
Wadi Barada siria damasc

Reprezentanta democrată americană Tulsi Gabbard s-a deplasat la Damasc pentru a se întâlni cu oficiali ai regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, o vizită inedită a unui membru al Congresului SUA în ţara aflată de aproape şase ani în război civil, relatează AFP. 'Congresmanul se află în prezent într-o călătorie de strângere de informaţii în Siria şi în Liban', a declarat purtătoarea sa de cuvânt Emily Latimer, refuzând să spună dacă aceasta se va întâlni sau nu cu preşedintele sirian.

Vizita în Siria a lui Tulsi Gabbard, care reprezintă statul Hawaii în Camera Reprezentanţilor, nu a fost anunţată în prealabil şi a fost relatată miercuri de site-ul Foreign Policy. 'Ea a considerat că este important să se întâlnească cu diverse persoane şi grupuri, inclusiv cu lideri religioşi, angajaţi umanitari, refugiaţi, oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai comunităţilor', a declarat purtătorul său de cuvânt, conform Agerpres.

Tulsi Gabbard se numără printre cei care au luat poziţie împotriva unei politici de schimbare a regimului din Siria şi împotriva creării unei zone de interdicţie aeriană. Ea a depus un proiect de lege pentru 'a pune capăt războiului ilegal al ţării noastre (SUA) pentru a răsturna guvernul sirian' şi care cere suprimarea ajutorului acordat grupărilor rebele siriene. 'Resursele noastre limitate ar trebui utilizate pentru a reconstrui oraşele noastre aici, nu pentru a alimenta războaie contra-productive de schimbare a unui regim în afara ţării', a declarat Tulsi Gabbard în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.