Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șanse mari pentru Codruța Kovesi la șefia Parchetului European - Prima pe lista scurtă de trei nume trimisă Parlamentului European- DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi este prima pe lista de trei nume trimisă Parlamentului European și Consiliului UE, urmată de Jean – Francois Bohnert, din Franța, si Andres Ritter, din Germania.

Decizia se va lua in urma voturilor din cele două foruri, la începutul lunii martie.

Comisia de analiza a luat decizia pe 1 Februarie. content-imagecontent-image

Citeste si Sorina Pintea CONTRAATACĂ - Am sunat-o pe Gabriela Firea.Nu cred că suntem în faza în care să politizăm sănătatea populației

"Parchetul European va investiga infracțiuni care afectează bugetul UE, precum frauda, corupția, spălarea de bani și frauda transfrontalieră în materie de TVA. Misiunea Parchetului UE va fi combaterea fraudei împotriva finanțelor UE. Acesta va avea competența de a investiga și a urmări penal infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE. Parchetul European va efectua investigații transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10 000 EUR sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane EUR. Parchetul European va funcționa ca un birou unic pentru toate statele participante și nu va fi nevoit să se bazeze pe instrumentele tradiționale ale dreptului UE pentru cooperarea între autoritățile judiciare din diferite state membre.

El va pune în comun cunoștințele de specialitate și experiența și își va desfășura activitatea ca un organism unic pentru toate statele membre participante. Parchetul European va putea să acționeze rapid dincolo de granițele naționale, fără a fi nevoit să recurgă la lungile proceduri de cooperare judiciară. De asemenea, va permite aplicarea unei politici comune în materie de urmărire penală, punând astfel capăt abordării fragmentate cu care ne confruntăm în prezent", arata Comisia Europeana intr-o informare din august 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.