Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa Penitenciarului Giurgiu a fost demisă de Predoiu după ce și-a făcut vacanța cu 'interlopi': ANP amenință cu procese

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) neagă acuzațiile aduse de liderul sindical al Federației Sindicatelor din ANP (FSANP) cu privire la situația directorului Penitenciarului Giurgiu și transmite că va depune o acțiune în instanță. ANP transmite miercuri, după acuzațiile lansate de Cosmin Dorobanțu, liderul sindical al Federației Sindicatelor din ANP (FSANP), cu privire la asigurarea conducerii Penitenciarului Giurgiu, că funcția de director al Penitenciarului Giurgiu este vacantă din 25 noiembrie 2022.

„Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a înaintat Ministerului Justiției o propunere pentru împuternicirea pe funcția respectivă a unui ofițer din afara unității menționate, fapt care s-a materializat începând cu data de 1 ianaurie 2023. Până la parcurgerea procedurii (...), funcționalitatea curentă a fost asigurată de directorul adjunct reintegrare socială, persoană care ocupă această funcție ca titular printr-un concurs organizat în anul 2016. Afirmațiile privind: revocarea din funcție realizată de ministrul justiției, desemnarea ilegală sau acordarea unui spor salarial cu încălcarea prevederilor legale, nu au niciun fundament real, fiind doar o manifestare lipsită de loialitate instituțională și o încercare de compromitere în plan mediatic, la care Cosmin Dorobanțu apelează, nemulțumit de faptul că, în ședința Consiliului de Conducere din 22 noiembrie 2022, nu a reușit să-și impună punctul de vedere pe anumite subiecte, pe fondul lipsei unui minim de argumente obiective”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de ANP.

Astfel, ANP anunță că având în vedere „totala lipsă de fundament a acuzațiilor”, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor va depune, în perioada imediat următoare, o acțiune în instanță.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a transmis, marți, că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a revocat-o din funcție pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghișor. FSANP arată că aceasta ar fi acuzată că ar avea în anturajul său „membri ai unei rețele infracționale (trafic de persoane, sclavie și prostituție), cu care și-a făcut numeroase concedii de odihnă”. Președintele FSANP, Cosmin Dorobanțu, consideră că „premierea ilegală și abuzivă” a directoarei Penitenciarului Giurgiu cu o majorare de 50% a salariului de bază, nu a făcut altceva decât să demotiveze directorii de penitenciare integri și să încurajeze un „comportament infracțional” pentru ofițerii și agenții din poliția penitenciară. Potrivit FSANP, Gheorghișor ar fi câștigat „ilegal și abuziv” aproximativ 9000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.