Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei de Prognoză se spală pe mâini în scandalul momentului: Suspendarea contribuţiilor la Pilonul II, introdusă 'din greșeală'

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

O greşeală – asta a fost trecerea propunerii privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii în programul legislativ al guvernului pentru perioada mai –decembrie, susţine președintele Comisiei de Prognoză, Ion Ghizdeanu, conform Hotnews.ro care citează Digi 24.

Citeşte şi: Dotări de ULTIMĂ GENERAŢIE pentru apărare aeriană în România. Cine sunt firmele care se bat pe 2.1 miliarde de euro

"Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuțiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Potrivit documentului, contribuțiile CAS (respectiv contribuțiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuțiilor în perioada 1.07 - 31.12.2018”. În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcționează automat 3,7% către Pilonul II, scrie sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.