Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful NATO calcă pedala înainte de summit: Mă aștept ca Suedia și Finlanda să adere rapid la Alianță

NATO se așteaptă ca Suedia și Finlanda să adere „rapid" la alianță, a declarat secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, potrivit Sky News. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că se așteaptă la o ratificare rapidă a aderării Suediei și Finlandei la alianța militară, după ce Turcia și-a retras obiecțiile. „Vom lua o decizie la summit pentru a invita Suedia și Finlanda să devină membre, este o decizie rapidă fără precedent", a declarat Stoltenberg.

Citește și: Klaus Iohannis e cu tunurile pe Rusia: anunță că va cere NATO, la summit, suplimentarea numărului de trupe din România

Ambele țări și-au depus cererea de aderare la NATO la jumătatea lunii mai. „După invitație, avem nevoie de un proces de ratificare în 30 de parlamente. Acest lucru durează întotdeauna ceva timp, dar mă aștept, de asemenea, ca și acest lucru să se desfășoare destul de repede, deoarece aliații sunt pregătiți să încerce să facă acest proces de ratificare să se desfășoare cât mai repede posibil", a adăugat Jens Stoltenberg.

Turcia s-a opus în special candidaturii Suediei, motivând că această țară susține Partidul Muncitorilor din Kurdistan, un grup desemnat organizație teroristă de către turci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.