Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SIAS RĂSTOARNĂ cazul Onești: Victimele au fost UCISE pentru că l-au ATACAT pe agresor. Mascații au spart ușa cu greu

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Scurtu Alexandru, șeful SIAS, a făcut precizări după ce mascații au fost acuzați că nu au intervenit pentru a salva viețile celor doi oameni răpiți de criminalul de la Onești. Șeful SIAS spune că negociatorul poliției a mers la muncă din timpul liber și că mascații erau pregătiți de intervenție în scară, însă au avut dificultăți în a sparge ușa care fusese blocată de criminal.

Citește și: Revoluția promisă de Dominic Fritz în primărie e UN BASM: Timișoara e sufocată de fum, subalternii lui Fritz TAC de o săptămână

"Primul pas este izolarea zonei și controlul incidentului, lucru care a fost făcut de colegii de la Onești. A doua activitatea în gestionarea situațiilor de criză e negocierea, care încearcă rezolvarea incidentelor fără folosirea forței. Dacă din anumite motive procesul de negociere eșuează, trebuie să fim pregătiți pentru asalt, care implică două componente: asalt planificat sau asalt de intervenții în situații de urgență, unde dacă intervii sau nu intervii, apar consecințele. În cadrul procesului de negociere, vreau să fac o remarcă importantă, e o etapă necesară în astfel de incidente și el nu poate fi cuantificat în timp, procesul urmărește ca rezolvarea incidentului să se facă fără folosirea forței. Prima echipă de interveție a ajuns la fața locului la 13:53. Fiecare echipă e responsabilă de rezolvarea incidentului.

Conducerea IPJ a considerat că e nevoie de o echipă SAS. Deși negociatorul era în timpul liber s-a deplasat la locul incidentului", a explicat Scurtu.

Negociatorul din cadrul Poliției Bacău a explicat că s-au aplicat tehnici de ascultare activă, însă la un moment dat s-a produs un declic, în jurul orei 16:55, deși negociatorul a reușit să îl stabilizeze. Conform șefului SIAS, una din victime a încercat să îl atace pe agresor.

Scurtu a mai explicat și că o echipă a SAS era poziționată în bloc, la etajul 2, însă ușa a fost spartă mai greu din cauză că criminalul o blocase cu o scară.  După ce ușa a fost deblocată, poliția a tras cu o armă cu cauciuc, pentru ca agresorul să scape arma, iar mai apoi acesta a fost împușcat cu o armă Glock. S-a lucrat în echipe de câte trei, și s-a dat la berbec până s-a spart ușa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.