Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT - Aliatul lui Trump dorește DISPARIȚIA cuplului Obama: 'Să contracteze boala VACII NEBUNE'

www.wikipedia.org
Barack si Michelle Obama

Un om de afaceri american, copreşedinte al campaniei lui Donald Trump în statul New York, a declanşat o vie polemică dorind moartea preşedintelui în exerciţiu, Barack Obama, şi făcând afirmaţii cu caracter rasiste la adresa Primei Doamne, transmite AFP.

Întrebat ce şi-ar dori să se întâmple în 2017, Carl Paladino a răspuns că speră ca Barack Obama "să contracteze boala vacii nebune după ce va fi fost surprins având relaţii cu o Herford" - stâlcind numele rasei bovine Hereford - şi "să moară înainte de proces".

Chestionat apoi ce şi-ar dori să dispară anul viitor, fostul candidat republican la postul de guvernator al statului New York în 2010 a răspuns: "Michelle Obama".

Citește și: Panică în ziua de Crăciun! Explozie la o biserică catolică din Filipine: 13 victime

"Mi-ar plăcea să devină bărbat şi să fie eliberată în tufişurile din Zimbabwe, pentru trăi confortabil într-o peşteră cu gorila Maxie", a declarat pentru săptămânalul newyorkez Artvoice care a pus aceleaşi întrebări mai multor personalităţi în perspectiva anului 2017.

Răspunsurile celui care a fost primit în Trump Tower - reşedinţa principală a preşedintelui ales, la New York - la începutul lunii au inflamat rapid reţelele sociale şi au provocat reacţii din partea unora dintre oamenii politici.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo - care l-a învins pe republican în 2010 -, a calificat aceste comentarii ca "rasiste urâte şi condamnabile".

"Paladino are un lung trecut de declaraţii rasiste şi incendiare", a adăugat el într-un comunicat. "Afirmaţiile sale nu reflectă nici sentimentele, nici opiniile vreunui adevărat newyorkez", a subliniat el, calificând tirada ca "furie plină de ură".

Preşedintele ales, Donald Trump, nu a reacţionat personal, dar o purtătoare de cuvânt citată de New York Times a declarat că remarcile lui Carl Paladino sunt "total condamnabile şi nu îşi au locul în discursul nostru public".

În faţa reacţiilor provocate de comentariile sale, Carl Paladino a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care consideră că afirmaţiile sale "nu au nimic rasist", anunță Agerpres.

Omul de afaceri din Buffalo (statul New York) a profitat de ocazie pentru a ataca din nou cuplul prezidenţial, declarând că Barack Obama este un "laş fricos" şi că Michelle Obama ar trebui "să meargă într-un loc unde va fi fericită".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.