Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Guru' Bivolaru ȘOCHEAZĂ: Procurorii i-au sugerat să DENUNȚE persoane publice

Gregorian Bivolaru

Bivolaru a declarat pentru Mediafax că după aducerea în ţară, un procuror i-a spus că dosarul său poate fi redeschis în schimbul unor denunţuri la adresa unor persoane cu funcţii, care l-ar fi ajutat să plece din ţară.

"În timpul anchetei din anul 2004 nu a existat nicio tentativă a procurorilor de a face vreo înţelegere cu mine deoarece aceştia primiseră ordin din culise să-mi fabrice dosare pentru a mă trimite chiar nevinovat la închisoare. În anul 2016, în luna iulie, după ce am fost adus în România, s-a deschis imediat o anchetă, pe baza minciunilor senzaţionale ce au fost vehiculate în mass-media. În conformitate cu aceste calomnii halucinante, care nu aveau nici un sâmbure de adevăr, mi s-a atribuit afirmaţia, pe care eu nu am făcut-o niciodată, cum că aş fi spus că dacă voi fi extrădat în România voi face dezvăluiri despre nişte aşa-zise persoane ce m-au ajutat să fug din România, şi în urma acestor aşa-zise dezvăluiri, în final, vor cădea multe capete ale celor care, zice-se, m-au sprijinit să plec din România. Ţin însă să precizez că atât după arestarea mea în Franţa cât şi după extrădarea mea în România, eu nu am dat nimănui niciodată nici un interviu şi nici nu am făcut niciodată astfel de afirmaţii în faţa judecătorilor din Franţa. Cu toate acestea, o astfel de minciună sfruntată a fost crezută imediat de organele de poliţie care au deschis de îndată o anchetă care a durat cam două luni. Pe parcursul acelei anchete, anchetatorii s-au căznit din răsputeri să mă determine să spun cine m-a ajutat să fug din ţară pentru că ei nu voiau, în ciuda evidenţelor, şi a dovezilor existente să accepte realitatea referitoare la modul în care am ajuns în Suedia pentru a solicita azil politic.

Citește și: CTP despre 'cocotierii' lui Dragnea: 'Sper să dea SOCOTEALĂ ce a făcut cu milioane de euro'

Pe parcursul acestei anchete stranii, procurorul m-a solicitat de două ori să discute cu mine atunci când avocaţii mei nu erau prezenţi iar cu acea ocazie am vorbit doar între patru ochi şi mi-a spus că dacă voi face denunţuri explicite referitoare la persoanele publice cu funcţii importante care m-au ajutat să fug din România, drept recompensă, se va interveni, evident pe ascuns, pentru a mi se aproba cererea de rejudecare a dosarului în care deja fusesem condamnat la şase ani de închisoare.", a spus Gregorian Bivolaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.