Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Inamicul' Vioricări Dăncilă din Parlamentul european acuză: Guvernul vede președinția Consiliului UE ca pe o povară

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila

Apar noi acuzații în scandalul privind pregătirea României pentru președinția Consiliului Uniunii Europene. Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă la Iași, că Guvernul vede preluarea președinției Consiliului UE ca pe o povară de care încearcă să scape ieftin, precizând că Executivul nu e capabil să reprezinte bine România în Uniunea Europeană pentru a pune în valoare țara.

„Pe 1 ianuarie 2019 România va prelua pentru prima dată Președinția Consiliului UE și aceasta este o șansă de a influența decizii politice la nivel european, de a pune teme românești pe agenta UE, dar este și o șansă de a promova România, cultura, de a pune toată România pe harta UE. Din păcate, Guvernul actual vede președinția Consiliului UE ca pe o povară. Nu sunt capabili să reprezinte bine România în UE, să obțină lucruri pentru români, să pună în valoare frumusețile țării noastre. În loc să vadă această președinție ca pe o șansă, ca pe cea mai bună oportunitate pe care România o are de când e membră UE de a ne promova țara, ei o văd ca pe o povară de care încearcă să scape cât mai rapid și cât mai ieftin”, a declarat Siegfried Mureșan, la „Forumul Cultural”, organizat, sâmbătă la Biblioteca Central Universitară „Mihai Eminescu” din Iași.

Eurodeputatul liberal a susținut că Guvernul intenționează să organizeze întâlnirile din perioada următoare cu oficialii europeni la Palatul Parlamentului, pentru „a scăpa mai ieftin”, nu pentru a promova și alte orașe din țară.

„În următoarele 6 luni de zile în România vor avea loc o serie de reuniuni la nivel înalt, vor veni toți miniștri din UE pentru a se întâlni în România, din diferite domenii. Guvernul vrea să facă toate aceste evenimente la Palatul Parlamentului din București. Eu le-am spus de un an și jumătate mergeți și organizați toate aceste reuniuni în provincie, pentru a duce Europa aproape de cetățean și mai ales a pune pe harta UE mai multe orașe ale țării noastre, pentru a le promova. În următoarele 6 luni de zile Europa se va uita spre noi mai mult decât oricând. Guvernul nu înțelege să fructifice această oportunitate”, a adăugat Mureșan.

Liberalul participat, sâmbătă, la „Forumul Cultural” organizat de organizația PNL Iași și de Comisia de Cultură a partidului. La eveniment au mai fost prezenți președintele PNL, Ludovic Orban, liderul PNL Iași, Costel Alexe, și șeful Comisiei de Cultură a formațiunii, Liviu Brătescu.

Citește și: Viorica Dăncilă îl SOMEAZĂ pe Klaus Iohannis să își bage mințile în cap: Să își schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituționale .

Din ianuarie 2019, România urmează să preia pentru o perioadă de șase luni Președinția Consiliului Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.