Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Lumea asta este disperată să știe că are din ce să trăiască măcar încă o LUNĂ'

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Stelian Tănase a făcut o descriere a alegerilor de pe 11 decembrie. "Votul e corupt. Partidele (populiste, de stinga ) care promit ajutoare, cîștigă.", a spus analistul politic pe blog-ul său.

"Privind harta României ieeri, am cconstatat ca este rosie, si nu sfuar de daltonism. Cu citeva excepții, minime in Ardeal, județele sunt colorate in roșu, semn ca acolo PSD a cistigat alegerile. Pe un fundal european in care dreapta ciștigă tot iar socialiștii aproape că nu contează, românii fac drumul invers. Readuc la putere partidul lui Ion Iliescu, cel emanat din PCR și de revolutie, ca să citez formule deja consacrate. In 2017 vor fi alegeri în Franța și Germania, nicaieri social-democrații&socialiștii nu vor cîștiga. Ciștigă in schimb la la București.

Dincolo de campanii, de partide, de strategii, sunt realitati mai profunde care au dus la acest reuzltat. Cauzele sunt multiple. Unele țin de structura sociala. România este o țară încă inapoiată, cu mari discrepante. Prezintă cifre aflate mereu la coada clasamentului in ce priveste nivelul de dezvoltare. De la consumul de săpun, la km de autostradă, de la nr de școli și spitale, la spațiul locativ, etc. România în raporul rural/urban stă cel mai prost in Europa. Avem cel mai mare procent de populație rurală, intre 38 si 48 % in fcț de locuire și/sau loc de muncă. După noi Polonia are populatie rurală de numai 16%. Suntem la nivelul Franței la raportul rural/urban din 1830,(o mie opt sute treizeci!!!)

Citește și: CTP: 'Alina Gorghiu, o persoana smulsă cu CRUZIME de sub casca de la coafor. S-a făcut de RÂS'

Ca atare, avem cel mai mic consum de cultură. Citim cel mai puțin din Europa, tipărim cel mai mic nr de titluri și cărți/exmplare in raport cu populația. In mediul rural romanesc atît de vas, nu există librarii, nu se vînd cărți!!! Ca și în multe orașe, care pur si simplu nu au librării. Deținem cel mai puține biblioteci, teatre, cinematogafe. Avem in schimb cel mai mare nr de analfabeți reali și funcționali din Europa și cel mai mare nr de abandonuri școlare. Sărăcia este în multe zone cronică. Cel puțin 1/3 din populație trăiește sub limita de sărăcie admisă. Cei mai mulți nu au o meserie. Asta inseamnă o largă populație care depinde esențial pentru sursele de subzistență de stat- salarii, pensii si ajutoare. Temele decisive de campanie electorală sunt de aceea – pomenile electorale, cine dă mai mult, cine promite de ex măriri de salarii, reduceri de taxe și impozite. Ca atare populația care trăiește din bugetul public trebuie alimentată cu fonduri cit mai mari. Votul e corupt. Partidele (populiste, de stinga ) care promit ajutoare, cîștigă. Lumea asta este disperată să știe că are din ce să trăiască măcar încă o lună.

Aici sunt de fapt cele mai multe dintre voturile colorate în roșu. Despre restul miine.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.