Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1.500 de militari în rezervă au pichetat Guvernul

mircea-dogaru-465x390

Aproape 1.500 de militari în rezervă au protestat, duminică, 24 ianuarie, în fața Guvernului, cerând anularea art. 40 din OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, articol care modifică Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Potrivit Mediafax, protestul a fost organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Manifestanții susțin că prevederea contestată nu mai permite luarea în calcul pentru pensiile militare a unor sporuri şi a altor drepturi băneşti, pensiile urmând să fie calculate în funcţie de soldă sau salariul brut într-un interval de şase luni consecutive din ultimii cinci ani.

De asemenea, rezerviștii solicită Guvernului să ceară Parlamentului să analizeze și să avizeze proiectul Legii unice a salarizării până la finalul acestei sesiuni parlamentare, instituirea salariului minim pe economie să se facă prin hotărâre de Guvern, până la 1 martie 2016, iar Ministerul Muncii să iniţieze un nou proiect al Legii pensiilor, care să facă distincţiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, între pensii, ajutoare sociale, rente şi indemnizaţii, cu luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 la sută din salariul mediu brut pe economie.

Manifestanții au mai solicitat și ca a 13-a pensie să fie acordată în aprilie 2016 și  doar pensionarilor cu pensii al căror cuantum se situează sub valoarea salariului minim pe economie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.