Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 alimente pe care nu trebuie să le consumi seara

Radu Pop
mancare gatit bucatarie

Experții în sănătate spun că sunt alimente pe care ar trebui să le evităm seara, pentru a nu ne afecta somnul, potrivit Sleep Solutions:

1. Alcool

Deși mulți oameni beau un pahar seara pentru a se relaxa, alcoolul are un efect negativ asupra somnului. Corpul metabolizează rapid alcoolul, forțându-ne să ne trezim atunci când efectele se estompează. Studiile au demonstrat că băutul de alcool înainte de culcare reduce calitatea somnului și crește probabilitatea de a ne trezi în timpul nopții.

2. Chipsuri

Chipsurile de cartofi sunt unsuroase și pline de grăsimi. Atunci când mănânci alimente grase și unsuroase înainte de culcare, studiile au demonstrat că poți fi mai predispus la coșmaruri. De asemenea, consumul de chipsuri înainte de culcare poate face să fie mai grea adormirea, din cauza problemelor digestive.

3. Ciocolată / cacao

Mulți oameni se bucură să bea o ceașcă de cacao seara sau să mănânce câteva batoane de ciocolată. Cu toate acestea, ciocolata conține cofeină, care interferează cu capacitatea corpului de a avea un somn suficient de profund. Acest lucru este valabil mai ales pentru ciocolata neagră, deoarece conține mai multă cofeină decât ciocolata cu lapte.

4. Fructe uscate

Fructele uscate sunt bogate în fibre și sunt bune, dar cu moderație. Cu toate acestea, nu ar trebui consumate aproape de ora de culcare, deoarece conținutul ridicat de fibre poate priduce balonare și gaze pe timpul nopții. Fructele uscate conțin, de asemenea, niveluri ridicate de zahăr, ceea ce poate da un nivel ridicat al glicemiei. Dacă doriți un fruct înainte de culcare, optați mai degrabă pentru fructe proaspete.

5. Băuturi energizante

Ar trebui să fie evident că consumul unei băuturi energizante înainte de culcare poate interfera cu somnul. Dacă aveți obiceiul de a bea multe băuturi energizante, ar trebui să le reduceți în general și mai ales să le evitați noaptea. Cel mai bine este să încetați să mai ingerați băuturi cu cofeină după ora prânzului.

6. Alimente grase

Alimentele grase sunt mai greu de digerat de către organism. Dacă le mâncați chiar înainte de culcare, sistemul digestiv va continua să lucreze pentru a le descompune și va afecta somnul. De asemenea, vă puteți simți balonat după ce mâncați alimente grase.

7. Ceapă

Consumul de ceapă înainte de a merge la culcare poate provoca reflux acid. Gazele create pe măsură ce ce ceapa se deplasează prin sistemul digestiv pot pune presiune în interiorul stomacului și pot forța acidul în esofag. Acest efect se observă atât la ceapa prăjită, cât și la cea crudă și este foarte probabil să apară în special atunci când vă aflați în poziție culcată.

8. Alimente cu zahăr

Consumul de alimente zaharoase aproape de ora de culcare este un alt lucru de evitat. Atunci când mâncați alimente bogate în zahăr, acest lucru face ca nivelul de zahăr din sânge să crească, înainte de a scădea brusc, din nou. Fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge vă pot face să aveți un somn agitat.

9. Roșii

Roșiile ar trebui, de asemenea, evitate în apropierea orei de culcare. Din cauza acidității lor, roșiile vă pot provoca refluxul acid atunci când vă culcați. Păstrați roșiile pentru prânz sau o cină mai devreme în timpul serii, dar nu la o oră sau două înainte de culcare.

10. Apă

Apa este esențială pentru sănătate. Deși este important să vă mențineți bine hidratat în timpul zilei, nu beți prea multă apă înainte de culcare. Dacă o faceți, este mai probabil să vă treziți în timpul nopții pentru a merge la baie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.