Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 asiatici, depistaţi de poliţiştii de frontieră traversând Dunărea pentru a intra ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Gîrla Mare (judeţul Mehedinţi) au depistat în zona de competenţă 10 cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în România, venind din Serbia.

Ei au fost depistaţi, joi, pe parcursul unei acţiuni desfăşurate de Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis AGERPRES.

Astfel, cu sprijinul Secţiei 6 Poliţie Cujmir, în localitatea Pristol, în dreptul km fluvial 845,9, a fost descoperit un grup format din 10 cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse imediat la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic. În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani.

Ei au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de unul dintre afgani şi că au recurs la această metodă cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei, la rudele lor.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.