Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 citate despre rugăciune ale PS Ignatie al Hușilor: 'Dumnezeu nu poate să vină într-un suflet care nu se roagă, de aceea Ortodoxia mai înseamnă și rugăciune'

basilica.ro
Ps ignatie

În Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, basilica.ro prezintă o colecție de citate ale ierarhilor români despre rugăciune. Prezentăm mai jos 10 citate de la Episcopul Ignatie al Hușilor, extrase din predici mai noi sau mai vechi.

Dumnezeu nu poate să vină într-un suflet care nu se roagă, de aceea Ortodoxia mai înseamnă și rugăciune.

Maica Domnului ne învaţă ca întâlnirile dintre noi să fie întâlniri în rugăciune.

Trebuie să transformăm toată viaţa noastră într-o rugăciune!

Rugăciunea este un REFRESH al sufletului.

Mamele iubesc ca Dumnezeu. Dacă unul dintre copiii dintr-o familie rătăcește, duhovnicește vorbind, nu este atent cu viața lui și ajunge chiar aproape în punctul de a-și renega familia, mama nu renunță la acel copil, ci se roagă pentru el, chiar dacă nu primește nimic care să o bucure și să-i aducă o brumă de mângâiere și o stare de seninătate în suflet.

Să rostim o mică rugăciune pentru cel care ne calomniază și ne batjocorește, și vom simți că vine liniștea în sufletul nostru.

Să analizăm momentele de tulburare și de cataclism care s-au năpustit asupra familiei și să vedem în câte din acestea, în loc de ceartă și vorbe care rănesc, ne-am așezat la rugăciune.

Rănile sufletului se vindecă prin rugăciune. Să facem acest experiment! În oglinda rugăciunii vom avea imaginea stării noastre interioare.

Să avem puterea să ne aducem aminte, atunci când suntem tulburați și cu sufletul rupt în bucăți, să alergăm înspre Dumnezeu, care poate să vindece rana oricărui om.

Când venim la biserică, să avem preocuparea lăuntrică și să ne străduim să conștientizăm ceea ce Dumnezeu vrea să ne spună nouă, nu ce vrem noi să Îi spunem.

Anul 2022 a fost declarat, în Patriarhia Română, Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.