Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 multimiliardari doresc să abolească familia, susține regizorul Emir Kusturica

Emir Kusturica

Emir Kusturița, unul dintre cei mai premiați regizori din Balcani, a fost decorat cu Ordinul Sretenje (termen sârbesc pentru praznicul Întâmpinării Domnului) clasa 1, de către Președintele Serbiei, Alexandar Vucici, cu ocazia Zilei Statalității Sârbe, sărbătoare care coincide cu sărbătoarea creștină a Întâmpinării Domnului, scrie B92.

Cu această ocazie, Kusturița a spus că „sârbii sunt printre puținele popoare care nu au fost cucerite niciodată și asta este marile valori pe care le avem”, scrie r3media.ro.

Pe lângă subiectul statalității sârbești, Kusturița a vorbit și despre ordinea morală a lumii în care trăim. El a subliniat că există niște reguli care se doresc impuse de neo-capitalism și neo-comunism, și că 10 multimiliardari – fără să-i numească – doresc „să abolească familia, să nu mai fie mame și tați, bărbați și femei, frați și nepoți”, relatează sursa citată.

Regizorul crede că la nivel global se urmărește abolirea familiei și a valorilor patriarhale, exemplificând cu cazuri de cadre didactice care au avut de pătimit pentru că au îndrăznit să promoveze aceste valori.

Kusturița a arătat că în timp ce în Serbia, subiectul zilei este alegerea noului Patriarh, în Olanda bisericile sunt scoase la vânzare și transformate în cafenele și case de weekend. El a remarcat că în timp ce în lume se distrug statuile, la Belgrad tocmai a fost ridicat un monument de 20 de metri, în cinstea celui care este considerat fondatorul statului sârb, Ștefan Nemanja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.