Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

102 obiective ale Statului Islamic, neutralizate de avioanele de luptă franceze vara aceasta

captura youtube
isis

Avioanele de luptă franceze au lansat în vara acestui an 61 de raiduri aeriene împotriva poziţiilor grupării Stat Islamic (SI) în Irak şi în Siria, permiţând "neutralizarea" a 102 obiective, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Statului Major francez, relatează AFP.

Colonelul Patrick Steiger a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în perioada 5 iulie - 30 august, avioanele franceze au lansat 61 raiduri aeriene, dintre care zece au fost planificate şi 51 au fost decise pe moment.

Citește și: Ministru de interne german: "Nu primim refugiaţi cu obiectivul de a rezolva problemele demografice

"Aceste lovituri s-au concentrat în proporţie de 80% asupra zonelor din jurul oraşului Mosul", al doilea oraş ca mărime din Irak şi bastion al SI, "ca sprijin direct pentru forţele coaliţiei de pe teren pentru a susţine ofensiva acestora către Mosul", a spus el.

"Zece lovituri planificate au vizat infrastructuri cheie ale organizaţiei - ateliere de fabricaţie a mecanismelor explozive artizanale sau centre de antrenament", a detaliat colonelul.

De la începutul operaţiunii Chammal, pe 19 septembrie 2014, avioanele franceze Mirage şi Rafale au lansat în Siria şi Irak 829 de lovituri, permiţând "neutralizarea" a 1.415 de obiective, a precizat el.

În cursul verii, opt avioane Mirage 2000 care erau desfăşurate în Iordania au fost scoase din acest teatru de operaţiuni, pentru a fi înlocuite cu aparate Rafale. Douăsprezece aeronave de acest tip lansează acum raiduri aeriene împotriva SI în Irak şi Siria, conform agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.