Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 comune din Alba au rămas fără apă potabilă în urma unei avarii

Facebook
pahar cu apa

11 comune din Alba, de pe Valea Târnavei Mici, Valea Târnavei Mari şi Valea Secaşelor, au rămas miercuri fără apă potabilă în urma unei avarii produse la o conductă de alimentare din zona Galda, iar din cauza gravităţii acesteia s-a creat şi o disfuncţionalitate a întregului sistem de furnizare, având drept consecinţă o turbiditate mărită, a anunţat operatorul regional de apă.

Iniţial, operatorul regional de apă a informat miercuri abonaţii că, "din cauza unei avarii a conductei de alimentare cu apă potabilă DN600, produsă în zona SP Galda, SC APA CTTA SA ALBA este nevoită să întrerupă furnizarea apei în data de 28.07.2022 între orele 06.00-18.00 în: comunele Mihalţ, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Şona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergău, Roşia de Secaş, cu satele aparţinătoare".

Ulterior, SC APA CTTA SA a transmis că, "din păcate, avaria s-a agravat şi nu a putut fi ţinută sub control", astfel încât întreruperea furnizării apei potabile se face începând de miercuri. Durata întreruperii este estimată la aproximativ 12 ore, potrivit Agerpres.ro.

Practic, din zona respectivă singura unitate administrativ-teritorială neafectată de avarie este municipiul Blaj.

SC APA CTTA SA a mai precizat faptul că, din cauza gravităţii avariei, s-a creat şi o disfuncţionalitate a întregului sistem de furnizare, consecinţa acesteia fiind o turbiditate mărită pe aducţiunea de apă potabilă.

În acelaşi timp, operatorul regional de apă a raţionalizat furnizarea apei în mai multe comune din judeţ, precum şi în oraşul Abrud, deoarece, pe fondul secetei, "resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora".

Astfel, este întreruptă în totalitatea alimentarea cu apă în localitatea Ungurei, iar în comunele Cricău, Fărău, Ciugud şi Berghin furnizarea apei este întreruptă între orele 22.00 şi 6.00.

De asemenea, furnizarea apei potabile se efectuează între orele 6.00 şi 9.00 şi 18.00 şi 22.00 în oraşul Abrud, comuna Lopadea Nouă (Asinip, Ciuguzel), comuna Hopârta (Silivaş, Turdaş, Şpălnaca), localităţile Unirea, Războieni şi cele din apropierea oraşului Ocna Mureş (Cisteiu de Mureş, Micoşlaca, Uioara de Sus, Fărău, Uioara de Jos, Noşlac, Căptălan), între 9.00 şi 14.00 în comuna Ohaba, şi între 5.00 şi 22.00 în comuna Ighiu.

De asemenea, potrivit SC APA CTTA SA, în comuna Gârda de Sus ( Gheţari, Ocoale, Mununa, Hănăşeşti, Dealu Frumos şi Gârda Seacă), furnizarea se face în funcţie de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare.

"Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizării pot exista depăşiri ale valorii parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienţii să folosească apa numai în scop menajer", a precizat operatorul de apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.