Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 partide şi doi independenţi s-au înscris pentru alegerile parlamentare în Suceava

alegeri parlamentare 2016

Un număr de 11 partide au depus liste, dintre care cinci complete, pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, respectiv PNL, PSD, ALDE, PRU, USR, PMP, PRM, UDMR, PANR, PER şi PSR. Totodată, doi candidaţi independenţi s-au înregistrat pentru a candida la alegerile parlamentare din acest an pentru câte un mandat la Camera Deputaţilor, respectiv medicul psihiatru Alexandru Paziuc, fost membru PNL, şi economistul Ioan Costel Ciobanu, care nu a făcut politică în trecut.

Cele mai multe femei pe liste, respectiv cinci, se regăsesc pe listele PMP, urmat de PSD cu patru. Pe listele depuse pentru alegerile parlamentare din decembrie se regăsesc actuali şi foşti parlamentari, primari, consilieri locali sau judeţeni, dar şi persoane care au avut probleme cu legea în trecut, fiind arestate pentru presupuse fapte de corupţie. Astfel, lista PMP de la Senat este deschisă de un fost parlamentar şi fost primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, arestat în septembrie 2014 pentru şantaj şi abuz în serviciu.

Unul dintre cei mai longevivi parlamentari, care deschide lista PSD la Senat, este actualul deputat Ioan Stan, care candidează pentru al cincilea mandat. Pe listele PNL se află mulţi candidaţi noi, majoritatea din fostul PDL, printre care şi primarul comunei Iacobeni, Angelica Fădor, dar şi realizatorul TV Bogdan Gheorghiu. Parlamentarii care candidează pentru un nou mandat sunt Ioan Stan (PSD), Eugen Bejinariu (PSD), Ovidiu Liviu Donţu (PSD), Ioan Bălan (PNL, fost PDL), Radu Surugiu (PNL), Steliana Miron (PNL, fost PPDD) şi Ştefan Alexandru Băişanu (ALDE, fost PNL). Potrivit liderilor partidelor care au depus liste pentru alegerile parlamentare din acest an, niciun candidat nu a fost impus de forurile centrale ale partidelor, deşi aceştia au fost validaţi la Bucureşti. Judeţul Suceava are atribuite zece mandate de deputat şi patru de senator, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.