Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

116 migranţi au fost prinşi la Nădlac când încercau să iasă ilegal din ţară

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II au prins, în ultimele 24 de ore, 116 migranţi din mai multe ţări care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci autovehicule sau pe câmp, mergând pe jos spre Ungaria, potrivit Agerpres.

În patru autotrenuri, conduse de doi turci, un bulgar şi un român, au fost descoperiţi 80 de migranţi. Şoferii transportau mobilă, ambalaje, catalizatoare şi varză pentru diferite societăţi comerciale din Slovacia, Ungaria, Austria şi Italia.

"Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Algeria, Bangladesh, Sri Lanka, India, Pakistan, Afganistan, Nepal, Siria şi Etiopia), cu vârste cuprinse între 19 şi 51 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale", a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, într-un TIR condus de un turc, au fost descoperite 26 de persoane din Eritreea, Bangladesh şi Siria "ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei".

Tot în zona Nădlac, poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane care se deplasa pe jos spre Ungaria. S-a stabilit că este vorba de zece persoane din Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka şi India, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, care au intrat legal în ţara noastră.

Şoferii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar străinii prinşi ascunşi în autotrenuri sau pe jos pe câmp, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.