Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 echipe în luptă pentru șase bilete la turneul de handbal masculin de la Paris 2024

prosport.ro
handbal

Șase locuri pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sunt încă în joc și vor fi acordate primelor două echipe clasate în cele trei turnee de calificare olimpică, care vor avea loc la Granollers (Spania), Hanovra (Germania) și Tatabanya (Ungaria) în perioada 14-17 martie, potrivit mediafax.

Șase locuri pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sunt încă în joc și vor fi acordate primelor două echipe clasate în cele trei turnee de calificare olimpică, care vor avea loc la Granollers (Spania), Hanovra (Germania) și Tatabanya (Ungaria) în perioada 14-17 martie.

Palau d'Esports de Granollers, ZAG-Arena și Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok vor fi cele trei arene pregătite să găzduiască cele 12 echipe și cele 18 meciuri, în urma cărora șase echipe vor obține un loc la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Spania a ratat Jocurile Olimpice o singură dată din 1980, la Rio 2016, și speră să scrie o nouă pagină de istorie pe teren propriu, la Granollers, unde se va confrunta cu Brazilia, Bahrain și Slovenia.

Spaniolii au cucerit patru medalii de bronz la ultimele șase ediții la care au participat - la Atlanta 1996, Sydney 2000, Beijing 2008 și Tokyo 2020.

După o experiență sub așteptări la EHF EURO 2024, unde a terminat pe locul 13, Spania va încerca să își îmbunătățească situația, antrenorul Jordi Ribera făcând mai multe schimbări în lotul de 19 jucători anunțat la sfârșitul lunii februarie.

"Vor fi trei meciuri dificile, pentru că toate echipele își doresc să fie la Jocurile Olimpice, așteaptă pentru că este o mare oportunitate pentru toată lumea. Sper că jucând acasă, într-o sală grozavă precum Palau d'Esports de Granollers, ne va permite să avem o atmosferă grozavă pentru a susține echipa, pentru că vom face tot ce putem", a declarat antrenorul Jordi Ribera.

Peste 11.000 de fani sunt așteptați la ZAG-Arena pentru turneul de calificare numărul 2, la Jocurile Olimpice, după ce Germania a demonstrat încă o dată cât de important poate fi sprijinul de acasă într-o astfel de competiție. "Mannschaft" a terminat pe locul patru la EHF EURO 2024, cu peste 53.000 de fani la Düsseldorf și peste 15.000 de fani la Berlin și Köln.

Germania pare bine poziționată pentru a concura acum și pentru a fi o putere în viitorul apropiat. O calificare pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris nu ar face decât să întărească acest sentiment.

Una dintre cele mai importante povești din turneul de calificare olimpică, la care participă Germania, Croația, Algeria și Austria, este, fără îndoială, modul în care Croația se va descurca sub conducerea noului antrenor Dagur Sigurdsson.

Islandezul, care a mai antrenat echipele naționale masculine ale Germaniei și Japoniei, este primul antrenor străin din istoria Croației și va avea sarcina de a asigura un bilet la Paris 2024, care ar putea fi ultima șansă a lui Domagoj Duvnjak la Jocurile Olimpice.

Bătălia pentru un loc la Paris 2024 va oferi fanilor neutri câteva momente dramatice la Turneul de calificare olimpică numărul 3 de la Tatabánya, cu trei echipe puternice din Europa care se luptă pentru două locuri, în timp ce Tunisia joacă rolul de outsider, mereu capabil să producă o surpriză.

Ungaria își propune să revină la Jocurile Olimpice pentru prima dată de la Londra 2012, antrenorul Chema Rodriguez stabilizând o echipă care a terminat pe locul 5 la Campionatul Mondial IHF 2021, pe locul 8 la Campionatul Mondial IHF masculin 2023 și pe locul 5 la EHF EURO 2024.

Maghiarii se luptă cu Portugalia și Norvegia, ambele calificate la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020. Portugalia are sânge tânăr în echipă, frații Kiko și Martim Costa strălucind anul trecut, în timp ce Norvegia va încerca să revină în elită după câteva performanțe sub așteptări în competițiile internaționale majore, departe de medaliile de argint de la Campionatele Mondiale IHF din 2015 și 2017.

Pot face o surpriză echipele non-europene?

De la introducerea turneelor olimpice de calificare, la două din cele patru ediții ale Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008, o echipă non-europeană a ajuns în competiția finală. Acest lucru s-a întâmplat la Rio 2016, când a trecut Tunisia, și la Tokyo 2020, când Brazilia a fost principala protagonistă.

Se poate întâmpla același lucru la Paris 2024, unde trei echipe europene - gazda Franța, campioana mondială Danemarca și Suedia, a treia la EHF EURO 2024 - s-au calificat deja?

Două echipe non-europene - Bahrain și Brazilia - sunt în Turneul de calificare olimpică numărul 1, una, Algeria, în OQT numărul 2 și Tunisia în turneul numărul 3.

Forța numerică a echipelor non-europene vine în Turneul de calificare olimpică #1, dar atât Brazilia, cât și Bahrain sunt defavorizate în fața Spaniei și Sloveniei. Bahrainului îi lipsesc câțiva jucători cheie din cauza suspendărilor pentru Campionatul Asiatic de Handbal Masculin AHF 2024, în timp ce Brazilia are atât experiența, cât și profunzimea necesară pentru a-și provoca omologii europeni.

Șansele Algeriei par slabe în fața unor echipe precum Germania și Croația, în timp ce Tunisia, în căutarea celei de-a cincea prezențe la Jocurile Olimpice, se va confrunta cu un test dur împotriva Ungariei, Norvegiei și Portugaliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.