Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 migranți au murit și alți 12 sunt dați dispăruți în apropierea coastei de sud a Spaniei: Oamenii au plecat din Maroc cu o ambarcațiune improvizată

evz.ro
imigranti egee

Doisprezece migranţi au murit încercând să ajungă pe coasta de sud a Spaniei cu o ambarcaţiune precară, alţi 12 au fost daţi dispăruţi, iar alţi aproximativ 30 au fost găsiţi în viaţă, au declarat joi Paza de Coastă şi Crucea Roşie pentru AFP, informeaza news.ro.

citește și: Kelemen Hunor, atac dur la adresa premierului:’Aţi creat un şoc, un haos uriaş cu riscuri imense’

În urma semnalării de către o navă din cadrul armatei, la 11 mile nautice (peste 20 de kilometri) sud de Farul de la Sabinal, în apropiere de Almeria, Paza de Coastă a intervenit şi a găsit ”11 persoane moarte la bord şi 33 în viaţă”, toate provenind din Africa subsahariană, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Pazei de Coastă.

Migranţii au fost debarcaţi la Almeria joi, către ora locală 4.45 (5.45, ora României), iar unul dintre ei a decedat ulterior, a aflat AFP de la spitalul care l-a preluat.

Numărul morţilor a crescut astfel la 12 - zece bărbaţi şi două femei, una însărcinată - care se adaugă altor 12 persoane date în continuare dispărute, a declarat pentru AFP o reprezentantă a Crucii Roşii la Almeria.

Această ambarcaţiune era căutată ”de două zile” pe Marea Alboran, între Andalusia şi nordul Marocului, potrivit Pazei de Coastă, iar alte trei ambarcaţiuni, cu 50 până la 55 de migranţi la bord fiecare, erau căutate în zonă.

Spania a devenit în această vară prima poartă de intrare a migranţilor ilegali în Europa - devansând Grecia şi Italia.

Potrivit ultimelor date prezentate de Organizaţia Mondială pentru Migraţii (OIM), actualizate la 16 decembrie, peste 55.000 de migranţi au sosit în Spania pe mare, de la 1 ianuarie, iar 744 au murit în timpul traversării - de trei ori mai multe ca în 2017.

Venirile în Spania pe mare reprezintă jumătate din totalul din Europa - aproximativ 111.000, potrivit OIM.

Ruta cea mai peruculoasă rămâne cea pe Marea Mediterană centrală - cu 1.306 de morţi în largul coastelor italiene, de la începutul anului.

În total, 2.217 persoane au murit sau au fost date dispărute anul acesta, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană către Europa, tot potrivit OIM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.