Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 persoane au murit din cauza unui focar de holeră din sudul statului Niger

holera2

Un focar de holeră din sudul statului Niger a provocat moartea a 12 persoane şi infectarea altor 201 în trei regiuni, ploile abundente contribuind la răspândirea bolii, a anunţat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, informează Reuters.

Statul vecin din sud, Nigeria, se confruntă de asemenea cu un focar de holeră, care a ucis cel puţin 653 de persoane începând din luna martie, în 22 dintre cele 36 de state ale ţării, scrie Agerpres.ro.

Autorităţile sanitare din Niger consideră că aceste focare sunt conectate. ''Majoritatea cazurilor sunt legate de o epidemie care face ravagii de câteva luni în regiunile transfrontaliere învecinate, unde există o amestecare semnificativă a populaţiilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Idi Illiassou Mainassara, citat într-un comunicat.

Focarul anterior de holeră din Niger a afectat aceleaşi regiuni în 2018, a precizat Mainassara.

Frontiera dintre Niger şi Nigeria reprezintă un punct fierbinte al focarelor de holeră, în contextul în care populaţiile se deplasează adesea liber între cele două ţări, cu restricţii minime, a precizat Mainassara.

Autorităţile sanitare din Nigeria au anunţat săptămâna trecută că ţara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de holeră, concentrate în nordul ţării şi care accentuează şi mai mult criza din sectorul sănătăţii publice, provocată de înmulţirea cazurilor de COVID-19. Douăzeci şi două din cele 36 de state federale ale Nigeriei, precum şi capitala Abuja, au raportat cazuri suspecte de holeră, potrivit Centrului Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC).

Această maladie, cauzată de consumul de apă contaminată, poate fi letală dacă nu este tratată la timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.