Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

12 persoane din mai multe centre sociale din Iași au fost depistate cu COVID-19

Forbes
COVID coronavirus

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, luni, că 12 persoane din centre sociale de pe raza judeţului au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, a declarat, luni, că persoanele au fost depistate cu noul coronavirus după ce la sfârşitul săptămânii trecute a fost testat personalul din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţ, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

"Pentru această acţiune au fost mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul instituţiei care au recoltat 1.545 de probe. În urma investigaţiilor de laborator, s-a constatat că 12 persoane de la cinci centre de pe raza judeţului Iaşi au fost depistate cu noul coronavirus", a explicat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Este cea de-a doua testare realizată în aceste centre, prima fiind efectuată la sfârşitul lunii aprilie. Pentru prima testare, DSP a prelevat 661 de probe, toate rezultatele fiind negative.

Citește și: Ultimă oră! După 15 mai se deschid Bisericile, dar mall-urile, restaurantele și terasele rămân închise

"Conform metodologiei de supraveghere, această activitate a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de infecţie, în cazul manifestării simptomatologiei specifice COVID-19. Având în vedere că aceste centre adăpostesc cele mai vulnerabile categorii de persoane, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi supraveghează din punct de vedere epidemiologic prin aceste acţiuni activitatea şi starea de sănătate a persoanelor din aceste centre. Persoanele depistate cu noul coronavirus au fost internate în spitalele suport COVID-19, iar la centrele unde sunt angajate persoanele depistate pozitiv au fost luate toate măsurile pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie", a mai precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.