Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

120 de 'terorişti neutralizaţi' în cursul unei operaţiuni antitero în Niger (oficial)

Operation World
Niger

Un număr de 120 de ''terorişti'' au fost ''neutralizaţi'' în cursul unei operaţiuni militare comune lansate la 1 februarie de către elemente ale forţelor armate nigeriene şi ale forţei franceze Barkhane în sud-vestul Nigerului, a anunţat vineri seara Ministerul nigerian al Apărării, relatează AFP preluat de agerpres.

Operaţiunea s-a desfăşurat în nordul regiunii Tillabéri, situată în sud-vestul Nigerului şi învecinată cu Mali, a declarat ministerul într-un comunicat. ''Bilanţul la data de 20 februarie 2020 este următorul: de partea aliaţilor nu există pierderi, de partea inamicului, 120 de terorişti neutralizaţi, între care 23 în triunghiul Inates, Tongo Tongo, Tilowa. Zece motociclete şi diverse echipamente utilizate pentru producerea de dispozitive explozive improvizate şi observaţie au fost confiscate şi distruse'', conform unui comunicat.

Ministrul nigerian al Apărării, Issoufou Katambé, a salutat ''cooperarea cu partenerul strategic în lupta împotriva terorismului alături de forţele armate nigeriene''. ''Această operaţiune comună este în conformitate cu recomandările summitului de la Pau (Franţa) din 13 ianuarie 2020'' a indicat ministrul.

Regiunea Tillabéri este o vastă zonă instabilă de aproape 100.000 kilometri pătraţi, riverană cu zona a trei graniţe (Niger, Burkina Faso şi Mali).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.