Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

123 de migranţi au fost salvaţi în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii, anunță autorităţile franceze

Agerpres
migranti canalul manecii

În total, 123 de migranţi au fost salvaţi în largul coastelor de nord ale Franţei, luni, în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii la bordul mai multor ambarcaţiuni improvizate pentru a ajunge în Marea Britanie, au anunţat autorităţile locale, notează AFP.

Una dintre aceste ambarcaţiuni transporta 55 de persoane, dintre care 10 femei şi doi copii, potrivit unui comunicat al Prefecturii maritime a Canalului Mânecii şi a Mării Nordului, scrie Agerpres.ro.

Semnalaţi în dificultate în largul localităţii Equihen-Plage (nord), aceşti migranţi au fost recuperaţi de un remorcher de intervenţie al Marinei franceze şi aduşi înapoi în portul Boulogne-sur-Mer.

Mai devreme, 37 de naufragiaţi, printre care o femeie, au fost reperaţi cu ambarcaţiunea lor, "eşuaţi pe un banc de nisip şi izolaţi de mareea ascendentă" în largul oraşului Dunkerque (nord), a indicat prefectura.

Vasul echipei de salvatori pe mare "nu a putut ajunge la locul" unde se aflau, astfel că un elicopter al Marinei franceze a transferat naufragiaţii, "prin aterizări succesive" pe bancul de nisip, apoi pe uscat.

Ultimele cinci persoane au trebuit să fie transportate pe coardă, deoarece apa "acoperise complet bancul de nisip în mai puţin de douăzeci de minute", potrivit comunicatului. Teferi şi nevătămaţi, ei au fost duşi înapoi la Calais şi predaţi poliţiei de frontieră.

O barcă a Societăţii naţionale pentru salvare pe mare a acordat ajutor la 27 de migranţi "în dificultate în sectorul Gravelines" (nord). Alţi patru naufragiaţi au fost salvaţi de o patrulă de poliţie în largul localităţii Sangatte (nord) şi aduşi înapoi în portul Calais.

Vineri, 103 migranţi au fost salvaţi pe mare în cursul mai multor operaţiuni, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.