Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 ani și 10 luni de închisoare pentru tânărul care a intrat cu mașina într-un grup de copii. Avea 140 km/h în oraș și se întrecea cu alt șofer

gddhd.ro
accident petrosani copii trecere de pietoni

Magistrații l-au condamnat la închisoare pe Claudiu Nițariu, tânărul de 19 ani din Hunedoara, care, băut fiind, a intrat cu mașina într-un grup de copii care traversau regulamentar strada.

Individul din Aninoasa (județul Hunedoara), care a urcat băut și fără permis la conducerea unei mașini și a provocat o tragedie pe o trecere de pietoni din Petroșani, a fost condamnat la 13 ani și 10 luni de închisoare.

Claudiu Nițariu va avea de achitat familiilor victimelor daune totale în valoare de aproximativ un milion de euro.

Instanța a arătat de ce se face vinovat tânărul

„Sentința nu este definitivă, putând fi contestată, cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare cu inculpatul, părţile civile, partea responsabilă civilmente şi cu procurorul”, arată instanța, potrivit adevarul.ro.

Tribunalul Hunedoara a publicat motivarea sentinței primite de tânăr, în 23 februarie, pentru infracțiuni de omor, tentativă la omor calificat, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.

Accidentul rutier grav a avut loc în seara de 21 decembrie, în jurul orei 22, pe o trecere de pietoni din Petroșani.

Cursa mortală pe străzile din Petroșani

Șoferul în vârstă de 19 ani, băut și fără permis, a intrat cu mașina într-un grup de șase copii, cu vârste între 11 și 14 ani, care traversau regulamentar strada. Trei dintre victime au fost rănite grav, iar un copil de 11 ani a murit la spital.

Înainte de producerea tragediei, tânărul, un prieten și fratele său de nouă ani, au ieșit la plimbare cu mașina, pe care Nițariu o cumpărase cu câteva zile în urmă, plătind circa 12.500 de lei. Șoferul de 19 ani nu avea permis auto și era băut.

Cei trei au plecat din Aninoasa în Petrila, oraș aflat la circa 10 - 15 kilometri distanță. Au ajuns la un bar, unde Claudiu Nițariu a consumat o bere.

„Pe drumul către Aninoasa, după ce a trecut de sensul giratoriu de la ieșirea din orașul Petrila, autoturismul condus de inculpat a fost depășit de un autoturism marca VW Golf 5, context în care persoana acuzată a mărit viteza, depășindu-l în zona de lângă stația de autobuz din dreptul intrării către cartierul Bosnia. Atât fratele cât şi prietenul său i-au solicitat inculpatului să reducă viteza, ba mai mult, cel din urmă i-a cerut să-l lase să coboare dacă dorește să meargă tare cu mașina”, se arată în dosar.

Circula cu 140 de kilometri pe oră

Claudiu Nițariu a continuat să conducă autoturismul, rulând cu viteza de circa 70 – 80 km/h pe șoseaua de la intrarea în Petroșani, iar când a ajuns pe șoseaua de centură, în zona bisericii aflată vis-a-vis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, acesta s-a luat la întrecere cu un autoturism marca BMW seria 7, culoare albă, care a trecut cu viteză pe lângă autoturismul condus de inculpat.

„În acest context, persoana acuzată a accelerat în speranța că îl va ajunge, viteza autoturismului crescând la aproximativ 130 – 140km/h. După ce a trecut de sensul giratoriu de la Avion a ajuns la trecerea de pietoni situată pe strada 1 Decembrie 1918 din Petroșani, marcată, semnalizată și iluminată corespunzător, unde a surprins și accidentat șase persoane aflate în traversare pe trecerea de pietoni, cinci dintre acestea fiind proiectate pe carosabil, la diferite distanțe, iar a șasea rămânând pe capota autoturismului”, se arată în dosar.

La solicitarea prietenului său, Claudiu Nițariu a oprit autoturismul, context în care adolescentul luat pe capota mașinii a căzut pe carosabil. Prietenul său a coborât din autoturism, iar șoferul și-a continuat deplasarea către orașul Aninoasa, fiind identificat de organele de poliție pe strada Cătănești din Aninoasa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.