Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 centre de socializare pentru persoane vârstnice vor fi înființate în Protoieria Bacău

Varstnica

Protoieria Bacău a organizat luni, 12 octombrie, o sesiune de formare în vederea înfiinţării de Centre de socializare pentru persoane vârstnice. Centrele urmează a fi inaugurate în cursul lunilor octombrie și noiembrie, atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

La sesiunea desfăşurată în cadrul Proiectului socio-cultural „Hristos, lauda bătrâneților mele” au participat 20 de preoţi din protoierie. Întrunirea a avut loc la Așezământul social-filantropic al Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” – Bacău, potrivit basilica.ro.

CITEȘTE ȘI: Explicațiile doctorului Mencinicopschi: Ce anume determină boala ficatului gras

Proiectul îşi propune să contribuie la reducerea abandonului persoanelor vârstnice de către propria familie; să încurajeze legăturilor inter-umane şi cu prioritate menţinerea relaţiilor cu membrii familiei; să promoveze respectarea principiului „îmbătrânirii active”.

În cadrul întâlnirii, părintele Ilarion Mâţă, Consilier eparhial al Sectorului Social-filantropic şi misionar, a susţinut o prelegere cu tema „Rolul terapiei spirituale în viaţa persoanelor vârstnice”.

Din partea municipalităţii a participat doamna Vasluianu Carmen Mihaela, director al Direcţiei de Asistență Socială a Municipiului Bacău, care, împreună cu doamna Costea Mioara, coordonator al Centrului de zi „Clubul Pensionarilor” din Bacău, au prezentat activităţile desfăşurate în cadrul centrului, dar şi oportunităţile unui parteneriat cu parohiile Protoieriei Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.