Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 jucatori pe tabla de sah la europarlamentare: ‘Jucaria’ lui Cozmanca ciupeste din voturile PSD?

surse sah

Mai mult, partidul lui MRU ar putea fi blocat, iar miscarea lui Basescu nu a reusit sa se inregistreze.

Alegerile europarlamentare anunta cateva surprize pe scena politica.

Pesurse.ro va prezinta o scurta privire asupra partidelor care vor sa intre in alegeri si ce probleme ar putea avea acestea.

In fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate sa-si actualizeze listele de membri si sa depuna aceste liste la Tribunalul Bucuresti pana la data de 31 decembrie a acelui an.

Forta Civica, PNG, Partidul Civic Maghiar si PPMT nu au depus aceste liste si se expun, astfel, pericolului de a nu fi acceptate la alegeri, in urma unei contestatii. In aceasta situatie, candidatul girat de MRU la europarlamentare va trebui sa candideze fie independent, fie pe lista altui partid.

De asemenea, niciun partid nu va concura oficial UDMR, asta dupa ce partidele ‘radicale’ ale lui Szasz Jeno si Laszlo Tokes nu au depus listele. Daca se vor rupe voturile maghiarimii, UDMR risca sa nu intre in PE, insa Laszlo Tokes poate ajunge europarlamentar via Budapesta.

In schimb, 13 partide sunt in pole-position. In aceasta ecuatie se prevede o fierbere mare in gruparile ecologiste. Doua partide diferite care se revendica din aceasta ideologie vor sa intre in alegeri si pe aceeasi felie se va bate si Remus Cernea care va candida independent.

Un partid care a depus listele actualizate este Partidul Dreptatii Sociale (PDS), formatiune gandita si pusa de picioare de fostul ‘creier’ al PSD, Octav Cozmanca, partid care se declara opozant al PSD si a aparut in urma nemultumirii lui Cozmanca vizavi de epoca Geoana.

In rest, este de asteptat ca PSD+UNPR+PC sa ia cele mai multe mandate, urmat de PNL, PDL, PPDD.

Iata lista partidelor care au depus listele actualizate cu membri, asa cum cere legea:

1. PNL: 115.081 membri 2. PSD: 509.551 membri 3. PDL: 138.714 membri 4. UNPR: 354.347 membri 5. PPDD: 66.075 membri 6. PNTCD: 37.609 membri 7. PRM: 37.099 membri 8. PC: 55.391 membri 9. Noua Republica: 27.872 membri 10. Partidul Ecologist Roman: 25.744 membri 11. Partidul Verde: 31.129 membri 12. Partidul Poporului (PP-LC): 28.862 membri 13. Partidul Dreptatii Sociale: 27.884 membri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.