Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1,3 tone de pește, 11 kilograme de icre, 1.000 de unelte de pescuit și 6 ambarcațiuni, capturate într-o razie în domeniul piscicol

pescuit pescar

Peste 1,3 tone de pește fără documente legale, peste 11 kilograme de icre, 1.000 de unelte de pescuit și 6 ambarcațiuni au fost confiscate, în urma unei acțiuni a polițiștilor, desfășurate timp de o zi, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră, împreună cu inspectori ANPA, specialiști din cadrul ANSVSA și ai altor instituții cu atribuțiuni în domeniul piscicol, au verificat legalitatea operațiunilor cu produse piscicole.

S-au realizat 484 de filtre rutiere și 750 de controale, în zonele de pescuit comercial/recreativ, amenajări piscicole și asociații de profil, societăți comerciale piețe, târguri sau alte zone.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban anunță că se revine la declarația pe propria răspundere: În ce situații e necesară

Echipele de control au constatat 73 de infracțiuni (din care 48 la OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, 12 prevăzute de Codul Penal și 13 prevăzute de alte acte normative) și au aplicat 1.786 de amenzi, din care 147 celor care nu au respectat OUG nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura și 1.639 pentru alte nereguli.

Totalul amenzilor depășește 815.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate 1.346 de kilograme de pește, 11,2 kilograme de icre, 920 de carmace, respectiv unelte de pescuit interzise, folosite la capturarea sturionilor, 70 de plase monofilament, 35 de plase de pescuit din fir textil, 6 vintire, 3 prostovoale, 11 alte unelte de pescuit, 6 ambarcațiuni, un motor de ambarcațiune și un rezervor de ambarcațiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.