Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

132 de spitale s-au constituit părţi civile în dosarul Hexi Pharma: Ce sume solicită

facebook.com
hexipharma

132 de unităţi sanitare s-au constituit părţi civile şi vor cere despăgubiri în dosarul în care compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune, uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În rechizitoriul întocmit de procurori se mai arată că 137 de unităţi sanitare s-au constituit părţi vătămate în dosar, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCENE ȘOCANTE A filmat transmis LIVE, pe internet, VIOLUL prietenei ei minore

Romulus Varga, procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului General, a declarat marţi că prejudiciul în dosarul Hexi Pharma se ridică la 102 milioane lei, însă unele spitale s-au retras din dosar ca părţi civile.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri aparţinând companiei Hexi Pharma: teren intravilan de 2.072 mp situat în Bucureşti, cu o valoare orientativă de 1.636.880 euro; teren intravilan de 2.633 mp situat în Mogoşoaia, în valoare orientativă de 49.500 euro; construcţie cu o suprafaţă de 1.520 mp în Mogoşoaia, având valoarea de impunere de 693.256 lei; teren intravilan arabil de 11.383 mp în Mogoşoaia, cu o valoare orientativă de 11.968 euro; imobil situat în Bucureşti, cu o suprafaţă de 212 mp, dobândit de Hexi Pharma, cu o valoare de impunere de 738.358 lei.

Citește și: Americanii au reținut o rusoaică sub acuzația că e…SPION: Cu ce se ocupa, da fapt, femeia / VIDEO HOT

De asemenea, procurorii solicită judecătorilor menţinerea ordonanţei din data de 31 mai 2016, prin care s-a dispus indisponibilizarea şi poprirea, prin aplicarea sechestrului asigurător, a sumelor de bani, prezente şi viitoare, existente în conturile bancare ale SC Hexi Pharma CO SRL.

În cazul directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, procurorii au pus sechestru pe 7 terenuri din Bucureşti cu o valoare de peste 600.000 euro şi 503.000 lei; iar pentru Mihail Leva (director de producţie) s-a instituit sechestru pe un teren de 3.656 mp, cu o valoare orientativă de 34.000 euro, precum şi asupra unui apartament de 66.440 lei.

Citește și: IMAGINI din camera în care Kim Kardashian a fost jefuită: Ce au arătat anchetatorii

Procurorii mai solicită ca Hexi Pharma să plătească cheltuieli judiciare de 200.000 lei, iar Flori Dinu şi Mihail Leva câte 23.000 lei.

Parchetul susţine că, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare "prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii", referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.